Sport

2014.08.29. 08:14

Jegyzet: Nézőriasztók

<em>A Magyar Labdarúgó Szövetség néhány esztendeje az ötéves munkatervek mintájára meghirdette, hogy mennyivel kell emelkednie a futballmeccsek nézőszámának. Abba most ne menjünk bele, hogy ezt a törekvést mennyire segíti a két hét múlva az élvonalbeli meccsek megtekintéséhez már kötelezően kiváltandó klubkártya, mert abból lesz még elég gond.</em> Bodnár Tibor jegyzete.

A Magyar Labdarúgó Szövetség néhány esztendeje az ötéves munkatervek mintájára meghirdette, hogy mennyivel kell emelkednie a futballmeccsek nézőszámának. Abba most ne menjünk bele, hogy ezt a törekvést mennyire segíti a két hét múlva az élvonalbeli meccsek megtekintéséhez már kötelezően kiváltandó klubkártya, mert abból lesz még elég gond. Bodnár Tibor jegyzete.Hanem itt vannak a kezdési időpontok. Értem én, az NB I-ben a tévék diktálnak, de hogy az NB III-ban miért az a cél, hogy a naplemente előtt csak két perccel hangozzék fel a hármas sípszó, ember nem tudja. A múlt heti Nyírbátor–Putnok meccs az áldásos fél hatos kezdésnek köszönhetően úgy ért véget nem sokkal fél nyolc előtt, hogy már alig lehetett látni. Eltelt egy hét, még hamarabb sötétedik, de természetesen még most is 17.30-kor indulnak a partik.

Olasz- és Németországban valamint Angliában megint rosszul csinálnak valamit. Ott, amióta világ a világ, megvannak az adott osztályhoz szabott kezdési idők, járjanak bármilyen évszakban. Nem jobb lenne itthon is, ha a hétvégi ebéd és némi hangulatjavító elfogyasztása után kezdődne a meccs a kisvárosokban és falvakban? Ja, hogy akkor nem sötétben botorkálna haza a szurkoló? De talán még a nézőszám is nőne!

Bodnár Tibor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!