Sport

2014.08.13. 07:33

Nyíregyházi arany a betonteknőben

Solymosi János a bajnokság előtt országos csúcsot tekert.

Solymosi János a bajnokság előtt országos csúcsot tekert.A felnőtt és utánpótlás-bajnoksággal búcsúztak el a bringások a közelmúltban a Millenáris betonteknőjétől, a Velodromtól. A pályakerékpározás hazai fellegvára az idén 118 esztendős, és a beton rendesen megérezte az idő múlását, a bajnokság előtt négy nappal derült ki, hogy lesz verseny.

A Nyíregyházi Kerékpáros SE színeit ketten képviselték a bajnokságon, mégpedig remekül. Solymosi János az 500 méteres állórajtos időfutamban a BVSC és a Ferencváros kerekeseit megelőzve nyert bajnoki címet. Az U23-as mezőnyben első éves Kató László a negyedik helyen végzett.

A nyíregyháziak eredménye annak tükrében még inkább értékes, hogy harminc esztendős bringával indultak. Solymosi János egyébként a bajnokság előtt két nappal országos csúcsot tekert, így a nyíregyházi klub vezetője a jövőben komolyabban ráhajt majd a pályakerékpározásra, és szeretne világversenyen is rajthoz állni.

A Velodrom pótlására egy új, nemzetközi paraméterekkel bíró 250 méteres, faborítású pályát építenek, amit a tervek szerint három esztendő múlva adnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!