Sport

2014.08.21. 18:12

Szparisok figyelem: már kiváltható a klubkártya

Szeptember tizenötig ingyenes és mindössze tíz percet vesz igénybe.

Szeptember tizenötig ingyenes és mindössze tíz percet vesz igénybe.A focidrukkerek már kezdik megszokni az NB I-es meccsekre szóló jegyek elővételes vásárlását, és készülnek a következő újítása, hiszen szeptember 15-ikétől csak kártyával lehet megtekinteni az élvonalbeli csapatok tétmeccseit és a válogatott találkozókat. A három azonosító a klubkártya, a futball kártya és az MLSZ-kártya. Kezdjük az utóbbi kettővel, amiket a Magyar labdarúgó Szövetség bocsájt ki.

A szurkolókat elsősorban klubkártya érinti, amelyet csütörtöktől a Nyíregyháza Spartacus klubirodáján kiváltható és lehetőség van előregisztráció is, szeptember tizenötig pedig a drukkereknek nem kell érte fizetniük.

– Mindössze tíz perc, ennyit vesz igénybe a klubkártya kiváltása - kezdte olvasóink tájékoztatását Szirtes Virág, a Nyíregyháza Spartacus marketingvezetője. – Mindezt célszerű összekötni a jegyvásárlással, így egy alkalommal belépőt is lehet venni és a klubkártyát is megkaphatja a szurkoló. Aki előregisztrál, és korábban elküldi adatait (név, születési hely és idő valamint egy fénykép) a [email protected] címre, még gyorsabban a kártyájához juthat. Nézzük, mik a legfontosabb legfontosabb tudnivalók a kártyával kapcsolatban.

- A hivatalos és általános szabály szerint egy szurkolónak csak egy klubnál lehet klubkártyája, nem lehet duplikáció! - folytatta a tájékoztatást Szirtes Virág. – Kizárólag klubkártya birtokában váltható névre szóló jegy az alábbi labdarúgó eseményekre: férfi nagypályás NB I-es bajnokság (OTP Bank Liga) mérkőzései, Magyar Kupa mérkőzései, amennyiben mindkét csapat NB I-es, a férfi nagypályás "A" magyar válogatott mérkőzése. Az MLSZ szervezésű további labdarúgó mérkőzések kapcsán (Szuperkupa és Ligakupa döntő) a szövetség egyedileg hoz döntés a klubkártya alkalmazás rendjéről.

– A klubkártya használata nem csak jegyvásárláskor, beléptetéskor is kötelező, mert a rendezőt a törvény feljogosítja arra, hogy a beléptetéskor a szurkoló személyes adatait a klubkártyán szereplő adatokkal összevesse. Jegyvásárláskor a kártyán lévő vonalkód beolvasásával rögzítik az adatokat, így jegyvásárláskor is vigye magával kártyáját a szurkoló!

– Vannak kivételek, akiknek nem feltétlenül kell klubkártyát kiváltaniuk. A bérletesek (akik már megvették az idei szezonban a bérletüket. A következő szezontól nekik is kell majd, illetve, ha idegenbe szeretnének elutazni mérkőzésre, akkor is). Nem magyar állampolgárok, illetve hivatalos személyek, szervezők, klubnál dolgozó stáb, ellenőrök - mondta végezetül Szirtes Virág.

 

Amit a klubkártya kiváltásához tudni kell

A szükséges adatok: név, születési hely, születési idő, 320 x 240 pixel színes digitális igazolványkép. (Ha nem előregisztrációként küldi el, akkor a klubirodában elkészítik a fényképet). Az előregisztráció a sok érdeklődő miatt 48

Vendégmérkőzéseken, továbbá válogatott mérkőzéseken a bérlettel rendelkezők is csak úgy tudnak jegyet vásárolni, ha klubkártyával rendelkeznek!

Előregisztráció: [email protected]. Ha a szurkoló elküldi ide a fent megadott adatokat+színes igazolványképet digitális formátumban, a klubirodában elkészítik neki előre a kártyáját! Viszont kizárólag személyesen lehet átvenni!

Klubkártya kiadás: Városi Stadion, Spartacus Klubház (Nyíregyháza, Sóstói u. 24/A)

2014. szeptember 15-ig a kártya a szurkolók számára ingyenes, utána 400 Ft. A kártya érvényessége: kiváltás napjától számított 3 év.

 

 

Futball-kártya és MLSZ-kártya

Futball-kártya: célcsoportja a szoros klubkötődéssel nem rendelkező és/vagy az elsősorban válogatott mérkőzéseket látogató szurkolók. Egy szurkoló legfeljebb két kártyával, egy klubkártyával és egy Futball-kártyával rendelkezhet. A szervező klub feladata, hogy a labdarúgó mérkőzés előtt rendelkezzen arról, hogy a hazai, vendég, harmadik klub által kibocsátott, vagy Futball-kártyával rendelkezők a stadion melyik szektorába vásárolhatnak jegyet. Futball-kártyát alapelvként az MLSZ saját kártyapontjain fog kibocsátani szeptember 1-től.

MLSZ-kártya: Ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazottai, tisztviselői, társadalmi aktívák, ellenőrök, szervezők kaphatják. Amennyiben az MLSZ-kártya tulajdonosa nem hivatalos minőségben, hanem szurkolóként kíván részt venni a mérkőzésen, akkor az MLSZ kártya „Futball” kártyaként funkcionál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!