Sport

2014.08.01. 07:15

Tuki erőssége a védekezés

A taekwondós kézilabdázó személyi edzőként is gyűjti az erőt az újabb bajnokságra.

A taekwondós kézilabdázó személyi edzőként is gyűjti az erőt az újabb bajnokságra.A szabadság, a pihenő után nem könnyű belerázódni a munkába. Érvényes ez civilekre, de sportolókra talán még inkább. A pár hetes nyaralás alatt sokan leengednek, így az első edzések nehezükre esnek. Nem így van ezzel Kozma Norbert, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza második vonalbeli csapatának játékosa. Ő bizony egész nyáron edzésben volt, közben dolgozott. Miként?

Igazi csapatember

– Az egyik nyíregyházi edzőteremben dolgozom személyi edzőként, hiszen három esztendeje megszereztem a trx-edzői képesítést. Nap mint nap gyakorolunk, többek között fiatal nyíregyházi sportolókkal is – tudatta Kozma Norbert.

A szimpatikus, huszonhat éves játékos ungvári, az általános iskolát otthon végezte, majd középiskolásként a határon innen, Békésen folytatta. Olyan sportiskolában, ahol a kézilabda mellett megismerkedett a VTF taekwondóval is.A küzdősportban is tehetséges volt, hiszen ukrán bajnokságon második helyezést ért el, jó pár versenyt nyert, így egy nagy, ogyesszai nemzetközi találkozót. Aztán mégis a kézilabda maradt.

– Ezt jobban szeretem, hiszen ez csapatsportág. Persze az egyéni sportágaknak is megvannak az előnyei, de én egy kollektíva, egy csapat tagjaként érzem igazán jól magam – így a kézilabdázó.

A megyében több csapatban

Tuki, ahogyan csapattársai nevezik, Békés után lehúzott pár szezont Fehérgyarmaton és Tiszavasváriban, majd a Nyíregyházi Főiskolán sportolt. Három éve végzett testnevelő-edző szakon, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza tavaly igazolta le. A bajnokságban bronzérmes csapatnál nem ő volt a húzóember, ám amikor lehetőséget kapott, lelkes, odaadó játékkal vette ki részét a sikerekből.

Támadásban beállósként

– Az elmúlt év a felzárkózásé volt, hiszen éreztem a kihagyást. Edzéseken, és amikor a meccseken pályára léphettem, mindig igyekeztem a maximumot nyújtani. Igazából a védekezés az erősségem, a kontráknál pedig igyekszem kamatoztatni a gyorsaságomat. Támadásban beállósként számítottak rám a klubnál.

– Hogy mit várok az idei bajnokságtól? Elsősorban újabb előrelépést, fejlődést, minél több játéklehetőséget és bajnoki címet – vall Kozma Norbert. Utóbbival bizonyára minden megyebeli kézilabdabarát egyetért...

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!