Sport

2014.09.19. 08:59

Az újabb kállói zakó változásért kiált

Az utolsó helyen veszteglő, még pontot sem szerző együttes erősíteni próbál.

Az utolsó helyen veszteglő, még pontot sem szerző együttes erősíteni próbál. Ez így nem mehet tovább! Illetve mehet, de annak szinte bizonyosan kiesés lesz a vége. A Szi-Zo Sport megyei első osztály aktuális idényében a Nagykálló az egyetlen csapat, amely még nem szerzett pontot. Miközben az eddigi öt fellépésén huszonegy gólt kapott, és mindössze kétszer talált az ellenfelek kapujába. Persze, miután a nyáron csaknem teljes mértékben szétesett az előző évadban bajnokságot (!) nyert legénység, majd jószerivel az utolsó pillanatban „állt össze” a játékoskeret – senki nem várhatott jobbat. Az a csoda, hogy Budaházi László edző még tartja a frontot, no meg a lelket „fiaiban”.

Mindenesetre az eddigi szereplés, a legutóbbi fordulóban benézett méretes zakó (7–0-ás vereség Tiszavasváriban...) a változtatásért kiáltott. S lőn. A szakmai stáb az NB III. Keleti csoportjából – szinte közvetlenül a rajtot követően – kiszállt Létavértes szabadon igazolható játékosaiból mazsolázott. Így a kapus, Menyhárt Nándor, a védő Madar Tamás (nem azonos a korábbi, debreceni labdarúgóval, névrokonságról van szó...), valamint a középpályás, egykoron a Tiszalökben is felbukkant Bordás Gáborral igyekszik erősíteni. Majd kiderül, milyen sikerrel. Az fix: a Mándok elleni hazai – egyébiránt Napkoron rendezendő – meccsen sem a Kálló az esélyes...

Nem mellesleg a hét végi kínálatból több összecsapás kecsegtet nagy brusztolással – látványos csatával. A Szatmár Unió–Dombrád mérkőzésen vélhetően az előbbi verzió „játszik”, az alsóházba szorult felek számára ugyanis minden egyes megszerzett pont kincset érhet. A Kemecse–Nyírmada, továbbá az Ibrány–Baktalórántháza találkozók a rangadó jelzőt is kiérdemlik. Utóbbi még úgy is, hogy mindkét együttest érték már kellemetlen meglepetések, mindazonáltal élünk a gyanúperrel: egyik alakulat sem a középmezőnyben kíván porosodni...

6. forduló (kezdés: 16, ifi: 14): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (1.)–Nyírgyulaj (5.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – A csapat tagjai egyre jobban élvezik azt, amit a pályán nyújtanak, a legfontosabb pedig az, hogy jó kedvvel, felszabadultan futballoznak. Nem lesz könnyű dolgunk a hét végén sem, hiszen masszív csapat látogat hozzánk, nagyon oda kel figyelni minden apró tényezőre, hogy a három pontot itthon tartsuk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A bajnokság legjobb formájában lévő csapatának otthonában kell helyt állnunk. Tisztában vagyunk a feladat nehézségével, de nem előre feltartott kézzel fogunk pályára lépni.

Tiszalök (13.)–Tiszavasvári (2.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Ismét szomszédvári összecsapás lesz. Nem egyszerű mérkőzés előtt állunk. Ellenfelünk rajtja jobban sikerült mint a miénk, de ez egy más meccs, ez harc, melyből remélem győztesként „jövünk ki”.

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A szomszédvári rangadóknál nem számít, hogy a két csapat éppen hol áll a tabellán, az ilyen mérkőzések mindig háromesélyesek. A Tiszalök jó csapat, mindenkire veszélyes lehet, tudásunk legjavát kell adnunk, mert csak ebben az esetben szerezhetünk pontokat.

Nagykálló (16.)–Mándok (9.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Nagyon mély gödörből kell kikászálódnunk, megpróbálunk rendet tenni a fejekben. Ebben remélhetőleg a játékoskeret bővülése is nyújt egy kis segítséget.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Annak örülök, hogy sok helyzetet kidolgoztunk a Dombrád ellen, annak viszont már kevésbé, hogy a nagy részét elpuskáztuk. Igazából tartok az ilyen meccsektől, mert sajnos, a játékosok hajlamosak lebecsülni az ellenfelet. Nagyon remélem, az Unió elleni leckéből mindenki tanult, számunkra ugyanis csak a győzelem elfogadható.

Baktalórántháza (11.)–Ibrány (10.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Ezen a meccsen két olyan csapat találkozik, amely a támadófutball helyezi előtérbe, igaz, hogy más felfogásban. Szerintem mindkét gárda számára furcsa lesz olyan ellenféllel találkozni, amely nem az ellenfél játékát akarja elrontani, hanem a sajátját érvényre juttatni. A meccs végkimenetele szempontjából fontos lesz, hogy a kapuk előtt mennyire bizonyulunk higgadtnak.

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – Illés Lacival nem vagyunk országos cimborák, de az, hogy mindig kitalál valamit, amivel meglephet és ahogy legutóbb bejött az öltözőnkbe gratulálni a bajnoki címhez, egyértelműen azt mondatja velem, hogy kiváló sportember és nemes ellenfél! Eddig mindkét csapat bukdácsolt, lehet azért, mert őszintén szeretne futballozni. Én még mindig azt mondom, hogy favágással csak egy-egy meccset lehet nyerni, háborút viszont nem. Bízom csapatomban.

Kemecse (4.)–Nyírmada (3.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Érzésem szerint a forduló rangadója lesz. A Nyírmada évek óta bizonyítja, hogy jó csapat, de azért hazai pályán győzelemre játszunk.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Remélem, tanultunk az elmúlt két fordulóban elkövetett hibákból, és mindenki átgondolja, miben kell javulnia. Pontosabb játékkal lehet keresnivalónk.

Vasárnap

Szakoly (12.)–Tiszakanyár (7.)

Madalina György, szakolyi edző: – A hét végén nagy lehetőséget szalasztottunk el, mert 3–1-re vezettünk Madán, megvoltak az okai, hogy miért nem tudtuk megőrizni előnyünket. Sajnos, ezek az okok a következő meccset is befolyásolhatják.. Annyira nem vagyunk gyengék, hogy ripityára verjenek minket, ugyanakkor azok a játékosok hiányoznak a csapatból, akikkel ilyen szituációkban győzni tudnánk.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Nem véletlenül mondtam a múlt heti mérkőzésről, hogy a Tuzsér bizonyos dolgokban előrébb tart, ez a játék közben megmutatkozott. A hazai vereséget csak úgy tudjuk kijavítani, ha harcos, fegyelmezett játékkal pontot szerzünk vasárnap.

Szatmár Unió FC (14.)–Dombrád (15.)

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – A sorsolás következtében nagyon nehéz mérkőzéseken jutottunk túl, pontszámban elmaradtunk a tervezettől, de a mutatott teljesítmény alapján bizakodva várjuk a folytatást.

Borza László, dombrádi edző: – Fortuna eddig nem volt velünk, sem a sorsolásnál, sem a három egygólos vereséggel zárult meccsen. A hét végi mérkőzésen játszunk a második olyan csapattal, amely velünk egy kategóriába sorolható, az egyiket már elbuktuk, a másikat már nem illene...

Nagyhalász (6.)–Cellspan-Balkány (8.)

Kiss Gábor, nagyhalászi edző: – A két csapat az elmúlt fordulóban ellenkező utat járt be: amíg mi otthon vesztetünk, addig a balkányi csapat hazai győzelemmel növelte önbizalmát. Mi ismételten saját közönségünk előtt játszunk, és ha sikerül legyőznünk elsősorban „hazai pálya” fóbiánkat, akkor reményeim szerint a mérkőzést is megnyerjük, ami nem lesz egyszerű feladat, de én töretlenül bízom a fiúkban.

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Az Ibrány elleni győzelem erőt kell adjon a folytatáshoz. Ezt a hozzáállást és mentalitást, szeretném viszontlátni minden mérkőzésen. De tudjuk, minden meccs más, a Nagyhalásszal szemben is nagyon, nagyon oda kell figyelnünk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!