Sport

2014.09.10. 11:40

Egyéni remeklés és csapatsiker

Kiskunhalas - A szabolcs-szatmár-beregi díjugratók a második helyen zárták az országos bajnokságot.

Kiskunhalas - A szabolcs-szatmár-beregi díjugratók a második helyen zárták az országos bajnokságot.

A megyebeli díjugratók sem tétlenkedtek az utóbbi időben. A Kiskunhalason rendezett korosztályos bajnokság első fordulójában Kovács Roland (Timpex LK) Lidérc nevű lovával végzett a harmadik helyen, amit a második fordulóban, Bábolnán elért hatodik pozíció követett az 55 startot számláló mezőnyben. Bubán Zsolt tanítványa így is a legeredményesebb évét zárta.

Az idei év utolsó Grand Prix fordulóján a 150 centis akadályokra kiírt bábolnai tenyészversenyen 21 páros mérettette meg magát. Az alappályán három hibátlan lovaglás született, így az emelt magasságú összevetésben dőlt el a dobogós helyek sorsa.

Végül a nyíregyházi Timpex LK lovasa, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsész nyergében az első, míg a nyár elején CSIO Nagydíjat nyerő Timpex Centtel a második helyezést szerezte meg. Ugyanitt az utánpótláskorú lovak viadalában Gombos László (Nyíregyházi Főiskola SE) Agropoint Cérna nevű lovával végzett az élen.

Beszámoltunk már róla, hogy ifjSzabó Gábor (Timpex LK) második lett az országos bajnokságon, amelyen Timpex Bölcsésszel a hatodik helyről jöttek fel az ezüstérmes pozícióba a kétfordulós döntőben nyújtott remek teljesítményükkel.

Técsy Attila (Nyíregyházi Főiskola SE) Chacco nyergében a negyedik helyen végzett, méghozzá úgy, hogy az elődöntőben megszerzett 25. helyről a középdöntőben nyújtott remekléssel került a fináléba. Klubtársa, Gombos László a nyolcadik helyen zárt Eragon nyergében.

Kvalifikáció a vébére

Az egyéni remek szereplés következménye, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg csapata, ifj. Szabó Gábor, Técsy Attila, Gombos László valamint Kiss Zsolt (Nyírségi LTE) összetételben ezüstérmes lett a csapatbajnokságon.

Ugyanezen a viadalon Técsy Attila az A/1-es kategóriában az ötéves Cessna nyergében az első helyen végzett, ezzel kvalifikálták magukat a belgiumi Lanakenbe, a fiatal lovak világbajnokságára. Ifj. Szabó Gábor pedig a hatéves lovak között versenyezhet majd ugyanott Timpex Emlékkel, miután az A/2-es kategóriában nem találtak legyőzőre.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!