Sport

2014.09.29. 13:24

Még a köszörű is kicsorbult!

Nyíregyháza - A Szpari három nagy helyzetet hagyott ki, ezt pedig megbüntette Bebeto.

Nyíregyháza - A Szpari három nagy helyzetet hagyott ki, ezt pedig megbüntette Bebeto.

Jól indult. Nem olyan jól, mint itthon a Pápa ellen, de jó negyedóra elteltével három gólhelyzetet is kidolgozott a Szpari Kecskeméten. A kupában kiesettek szombati, élvonalbeli bajnokiján mezőnyfölényben kezdett a nyíregyházi együttes, ám Bajzát és Gengeliczki fejese és Spitzmüller lövése után sem talált utat a háló felé a sárga színű labda. A vendégek ügyes passzokkal jutottak el a hazaiak kapujáig, ám a legfontosabbat, gólt nem sikerült elérni.

A kezdőben helyet kapó, Kecskemétről igazolt Pekár László a jobb szélen többször elhúzott, azonban a beadások pontatlanok voltak, így igazi éle nem volt a próbálkozásoknak. A vendéghelyzetek között bújt meg egy akció, amikor a fejeléshez felugrani akaró Bajzátra Fótyik rávetődött, ami ugye nem szabályos. Kassai játékvezető nem így látta, és mivel az eset a hazai tizenhatoson belül történt, nem ítélt büntetőt.

Aztán háromszor villant a hazaiaknál Botka-Bebeto duó. A húsz esztendős Botka kétszer remekül adott be jobb szélről, a szenegáli csatár előbb lőtt, majd sarkazott, de Balogh mindkétszer résen volt.

Aztán Rubus Tamás gyenge passzánál Botka becsúszott, a lábáról Bebetohoz került a labda, ő pedig lerázta Gengeliczkit és kapura tört. A lövésnél rosszul találta el a labdát, amely így megpattant Balogh előtt és utat talált a kapuba.

Sok volt a pontatlanság

A kapott gól megfogta a nyíregyháziakat, megnyugtatta a házigazdát, amely így a félidő hátralévő részében taktikusan focizott, a Szpari pedig nem tudott váltani. A második játékrészben a kecskemétiek visszaálltak, ráültek az eredményre és a kontrákban bíztak. A labda ugyan többet volt a Szparinál, ám a vendégek játékába nagyon sok hiba csúszott. A pontatlanságok miatt nem sikerült igazi nyomás alatt tartani a házigazdát és ahogy teltek a percek, úgy lett nagyobb a kapkodás.

A hazaiak pár átlövése ugyan gondot okozhatott volna, de őket igazából már nem bosszantotta, hogy nem sikerült a kapuba találniuk, mert az egy gólos előnyt biztosan tartva értékes három pontot szereztek.

Ami a Szpari teljesítményét illeti, az első félidő derekáig jól játszott a csapat, helyzeteket is kialakított, de ami a legfontosabb: a kaput nem sikerült bevenni. A hazai gól felülírta az addigi forgatókönyvet, ám játékban nem jött igaz válasz a kecskeméti vezetésre.

Maradt a nyolc pont

Így aztán nem sikerült kiköszörülni a kupacsorbát, sőt.... Kilenc forduló után nyolc egységgel bír az újonc, igaz csak kettővel kevesebbet, mint a hetedik Győr, de a tabellán már csak két csapat van a Szpari mögött, a tizennegyedik hely pedig nem életbiztosítás.

KM-ML



A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Kecskemét küzdelmes mérkőzésen legyőzte a Nyíregyháza Spartacust. Ön szerint ki volt a Szpari legjobbja? tovább »

A Kecskemét vs. Nyíregyháza Spartacus mérkőzés után a két vezetőedző, Bekő Balázs és Csábi József értékelték a látottakat. tovább »

A labdarúgó NB I 9. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus a Kecskemét otthonába, a Széktói Stadionba látogatott. A mérkőzésről élőben tudósítottunk szombaton 14.30-tól a Szabolcs Online-on. tovább »

A Kecskemét küzdelmes mérkőzésen legyőzte a gyenge támadójátékot mutató Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati első mérkőzésén. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának eredményei és programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!