Sport

2014.09.24. 13:32

Még mindig nagyon tudnak

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Senior FC feltette a koronát eddigi szereplésére.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Senior FC feltette a koronát eddigi szereplésére.

Hatodik alkalommal rendezték meg a veterán futballfesztivált, de először szabadtéren. Országosan 70 csapat indult a viadalon, és a regionális selejtezőkből 12 került be a fesztivál döntőjébe.

Az országos döntőben eddig két ezüstérmet szerzett Nyíregyházi Senior FC ezúttal sem hiányozhatott a fináléból, és mostani szereplésével tette fel a koronát a korábbiakra. A nyíregyháziak a csoportmérkőzések során 0–0-ra végeztek a Miskolccal, majd 3–0-ra legyőzték az Örkényt, ezzel csoportelsőként bejutottak az elődöntőbe.

Moldván Miklós villant

Itt a BVSC ellen 1–1-re végeztek, a hétmétereseket azonban jobban rúgták (2–0), így megismétlődött a tavalyi döntő.

Esztendeje a Debreceni ASE nyert, most a nyíregyházi csapatból a válogatottba egyedüliként eljutott Moldván Miklós már az első percben vezetést szerzett, a végeredményt pedig Kuti László állította be, így 2–0-s győzelemmel sikerült visszavágni, és elhódítani a bajnoknak járó serleget.

A csapat tagjai (Balogh Lajos, Kálmánchelyi Ferenc, Kondor József, Kuti László, Lipők Lajos, Moldván Miklós, Nyisztor Sándor, Prepuk Mihály, Vida Ferenc, Viszokai László – csapatvezető: Kulimár János) közül Kálmánchelyi Ferenc érdemelte ki a legjobb kapusnak járó különdíjat, elsősorban azzal, hogy a négy mérkőzésen egyetlen gólt kapott és az elődöntő hétméteres párbajában sem vették be a kapuját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!