Sport

2014.09.26. 10:04

Nem fejetlenül futballoznak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mátászalkai tréfának nem örültek a nyírvasvári csapat tagjai.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mátászalkai tréfának nem örültek a nyírvasvári csapat tagjai.

Nem kegyelmezett soros ellenfeleinek a Sky Travel megyei női bajnokság harmadik fordulójában a küzdelemsorozat két esélyese, a Nyírség NSC és a Nyírbátori FC. A nyíregyháziak rangadóra készültek Ófehértón, ám a hazaiak csak a 25. percig tartották magukat, ezt követően átrobogott rajtuk Kósa János együttese. Érdemes megemlíteni, hogy a vendégek több góljukat is fejjel szerezték, ami igen ritka a női mezőnyben. A nyírbátoriak villanyfényes mérkőzésen fogadták az újonc levelekieket.

A rendkívül lelkes vendégek az első negyedórában ugyan még megnehezítették Makay Robin tanítványainak dolgát, ám azt követően már csak a gólkülönbség volt kérdéses az egyébként rendkívül sportszerű találkozón. Szombaton az újonc Mátészalka igencsak megtréfálta a dobogóra esélyesnek tartott Nyírvasvárit, hiszen játékos-edzőjük góljával hatalmas meglepetésre 1–0-ra győztek. A forduló záró mérkőzésén, vasárnap az NYVSC tartotta otthon a három pontot az igazolásaikat megtaláló nyírgyulajiak ellen. A tabellát három kör után a két nyíregyházi együttes vezeti a nyírbátoriak előtt.

Ófehértó SE–Nyírség NSC 1–15 (1–6)

V.: Nagy J.

Ófehértó: Berta – Molnárné, Rocska, Lesku N., Lesku J., Rubóczki, Jakocska, Csubák, Berki. Csere: Vanicskó

Nyírség: Mertus – Tordai, Nagy, Vatamány, Németh, Szűcs, Tóth, Urai, Gyurján. Csere: Soós, Kovácsné Edző: Kósa János.

Gól: Lesku J. illetve Urai 5, Szűcs 4, Vatamány 2, Németh 2, Rocska (öngól), Csubák (öngól).

Nyírbátori FC–Levelek SE 11–0 (5–0)

V.: Ványi.

Nyírbátor: Sivadó – Mencsik, Tóth, Gemzsi, Popovics, Czombi, Vasvári, Bihari, Szarvas. Csere: Balla, Lőrincz, Balogh. Edző: Makay Robin.

Levelek: Herczkuné – Kiss, Király, Bíró, Katona, Szabó, Merkl, Zatureczki, Kulcsár. Csere: Pásztor, Oláh, Maczali, Kovács. Edző: Svelta Zoltán.

Gól: Czombi 3, Balogh 3, Bihari 3, Gemzsi 2.

Mátészalkai MTK–Nyírvasvári SE 1–0 (1–0)

V.: Gáthi.

Mátészalka: Gergely – Ötvös Emese, Zsatkuné, Hudák, Vakarcs, Szabó, Sarka, Ács, Szőke. Csere: Balogh, Ötvös Evelin, Imre, Szakács, Kertész, Rácz, Bankó, Lőrincz. Játékos-edző: Zsatku Zoltánné.

Nyírvasvári: Haklik – Scheibli, Fekete, Belényessy, Koczkanics, Molnár, Jaczina, Pálfi, Nagy. Csere: Papp, Durucskó, Simon, Alexa. Edző: Balugyánszky László

Gól: Zsatkuné

NYVSC–Nyírgyulaj KSE 3–0 (1–0)

V: Nemcsik.

NYVSC: Ferenczi – Kovács, Molnár, Tornyi, Máténé, Szunyogh, Tóth, Pásztor, Malachovszky. Csere: Kormányné, Kiss. Edző: Malachovszki Béla.

Nyírgyulaj: Takács – Vámos O., Bodnár, Vámos B., Filep, Gergely, Miju, Makrai, Kanizsár. Edző: Gertsmajer Rolf.

Gól: Szunyogh 2, Kovács.

A Gávavencsellői SE–Ibrány SE elmaradt, mert a vendégcsapat nem jelent meg a mérkőzés helyszínén.

A bajnokság állása:

1. NYVSC 9 pont, 2. Nyírség NSC 7, 3. Nyírbátori FC 7, 4. Ófehértó SE 6, 5. Mátészalkai MTK 6, 6. Nyírvasvári SE 1, 7. Levelek SE 1, 8. Gávavencsellői SE 0, 9. Tarpa SC 0, 10. Nyírgyulaj KSE 0, 11. Ibrány SE 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!