Sport

2014.09.17. 12:49

Nincs hókuszpókusz: futni kell és kész!

Tuzsér - A Tuzsér jó szereplésének egyszerű a magyarázata: a játékosok teszik a dolgukat.

Tuzsér - A Tuzsér jó szereplésének egyszerű a magyarázata: a játékosok teszik a dolgukat.

Az előző évadban a teljes megyei első osztályú bajnokság legacélosabb védelmét rakták össze Tuzséron. Más kérdés, hogy a gárda így sem tudott „odaszagolni” a közvetlen élcsoport küzdelmébe. A Tisza-parti futballegylet hátsó alakzata ősszel is ritkán bakizik – olyannyira, hogy egyes egyedül a Tiszavasvári hasonló csapatrésze teljesített eddig jobban, amely konkrétan csupán három gólt engedélyezett az ellenfeleknek, míg a Tuzsér négyet...

Csapatként működnek

Ugyanakkor az aktuális idényben a Dancs-legénység támadói is felnőttek a feladathoz: csupán a már emlegetett Vasvári (16 gól), illetve a Nyírmada (18) termelt hatékonyabban. A különbség viszont nem elhanyagolható: a folyómentiek tizennégy találata a tabella tetejére repítette a társaságot. Mégpedig úgy, hogy öt fellépésből négyet megnyertek, mindössze az újonc Szakoly otthonában ikszeltek.

– Jól sikerült a felkészülés, ez biztos – szögezte le a tőle megszokott határozottsággal Dancs Béla, a Tuzsér játékos-edzője. – Igaz, hogy nem kezdtünk a legjobban, a mai napig bosszant, hogy Szakolyban elmaradt a győzelem... Azóta viszont csapatként működünk. Könnyítette dolgunkat, hogy a nyáron, bár három ember távozott, gyakorlatilag semmi nem változott. Így legalább nem kellett azzal foglalkozni, hogy összeszokjon a társaság. A legfontosabb mégsem ez. Sokkal inkább az, hogy mentálisan nagyon topon van a társaság. Tőlem okosabbak is kifejtették már: a hozzáálláson rengeteg múlik, emellett most nyugodtan, a korábbinál pontosabban játszunk. Lehet, furcsán hangzik, de nem erőltetjük minden esetben a gólszerzést, mégis eredményesebbek vagyunk. Amit kérek, kilencven százalékban meg is tudják valósítani a fiúk, mert mondhatnék én akármit, ha tennének az egészre. Passzolni és futni kell, ilyen egyszerű, ezen a szinten nincs szükség tudományos magyarázatokra. Hozzáteszem, a vezetőség megteremti a megfelelő hátteret, minden segítséget megkapunk.

Mindig talál motivációt

Eddig szép és jó. A magyar labdarúgás egyik problémája (a számtalan közül...) viszont, hogy néhány sikeres összecsapás után hajlamosak elájulni maguktól a főszereplők.

– Az első hely az első hely, ráadásul még veretlenek vagyunk, ez pedig azzal jár, hogy mindenki minket akar majd megverni. Egyébként mindig találok motivációt, akár meccs közben is, erről gondoskodom. Annak nagyon örülök, hogy olyan típusú játékosokkal dolgozhatom, akik beálltak a sorba. Aki nem, annak pillanatok alatt letöröm a szarvát – reagált a felvetésre Dancs Béla.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!