Sport

2014.09.24. 13:29

Rózsa négy küzdelméből hármat KO-val nyert!

Nyíregyháza - A karate iránt érdeklődőket várják a Fight Team HSE edzőtermében.

Nyíregyháza - A karate iránt érdeklődőket várják a Fight Team HSE edzőtermében.

Nagyszabású versennyel emlékeztek nemrégiben a Veszprém Arénában Sosai Masutatsu Oyama 10 danos mester, a kyokushin karate megalapítója halálának huszadik évfordulójára. A nagyszabású, rangos megmérettetésre a világ számos részéről érkeztek versenyzők. A nyíregyházi Fight Team HSE színeit ketten képviselték a rangos viadalon.

Meggyőző teljesítmény

Rózsa Gábor, a könnyűsúly európai királya ismét bizonyította klasszisát a mintegy háromezer néző előtt. Négy küzdelméből hármat KO-val nyert, így magabiztos teljesítménnyel végzett az élen a litván Andrius Miseckas, valamint az orosz Khasai Magomedov és a japán Shunsaku Kawase előtt. Klubtársa, Pethő Gegrő a nehézsúlyban indult és végül a legjobb nyolc között végzett. Ebben a kategóriában a bolgár Valeri Dimitrov végzett az élen.

A többnapos rendezvényt dr. Zsuga János, illetve az MKKSZ elnöke, Kálóczi József versenyigazgató hívta életre Shihan Kenji Midori, valamint a WKO Shinkyokushin világszervezet védnöksége alatt.

A nemzetközi delegáció – Shihan Kenji Midori elnökkel együtt – a rendezvényt megelőzően diplomáciai fogadáson vett részt Budapesten Marius Vizer és dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár meghívására.

A remek küzdelmeket hozó döntők előtt a világbajnok Norichika Tsukamoto formagyakorlata és baseballütő-törés gyakorlata aratott nagy sikert.

Az óriási szakmai és közönségsikerrel zárult találkozón a magyarok végül Rózsa Gábor és Szepesi Csenge révén két aranyat szereztek, emellett egy ezüst és két bronz is jutott a mieinknek, amivel a japánok mögött az éremtáblázat második helyén zártunk a világkupa rangú tornán.

Cegléden Pethő remekelt

Ezt követően Cegléden nemzetközi utánpótlás és felnőtt súlycsoport nélküli versenyt rendeztek, ami kvalifikáció volt a litvániai U22-es, valamint felnőtt súlycsoport nélküli Európa-bajnokságra.

Az utánpótláskorúak közül a nyíregyházi Molnár Tamás és Győri Dániel lépett küzdőtérre, számukra remek rutinszerzési lehetőséget biztosított a találkozó. A felnőtteknél Pethő Gergő két román és egy magyar ellenfelét legyőzve végzett az első helyen.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!