Sport

2014.10.15. 09:14

Kis türelem és nem lesz semmi baj!

Kisvárda - Nem ehhez szoktak: a címvédő Kisvárda balszerencsés vereségekkel kezdte a szezont.

Kisvárda - Nem ehhez szoktak: a címvédő Kisvárda balszerencsés vereségekkel kezdte a szezont.Az előző két évadban összesen öt vereséget szenvedett a Kisvárda NB II-es férfi kézilabdacsapata. A Papp-legénység mindannyiszor besöpörte a bajnoki címet. Éppen emiatt szembeötlő, hogy alig négy forduló csengett le az aktuális szezonból és már három összecsapást elbukott a gárda. No persze, a trónkövetelő Nyírbátorral szemben nem tragédia alulmaradni, míg Tiszavasváriban, majd legutóbb Berettyóújfaluban egyaránt egy góllal ment el a mérkőzés.

– A védekezésüket jelentős mértékben át kellett formálni, hisz a belső négyesünk valamennyi tagja távozott a nyáron – merült a részletekbe Papp József, a momentán kilencedik helyen táborozó Kisvárda sikerkovács edzője. – Bár az első három meccsünkön semmivel sem védekeztünk rosszabbul, mint korábban, inkább a támadójátékunk miatt van hiányérzetem. A megfiatalított csapattal gyorsabb, lendületesebb, kreatív játékban bíztunk, ezt a felkészülési időszak során meg is tudtunk valósítani. A Mátészalka és a Tiszavasvári meccs első félidejében jól működött a gépezet, aztán számomra is érthetetlen módon visszaesés volt tapasztalható e téren, holott az edzéseken sokat gyakoroljuk a befejezéseket. Ugyanakkor hozzá kell fűznöm, úgy érzem, a játékvezetők szimpátiáját nem élvezzük. Vasváriban nagyon megkérdőjelezhető körülmények között szenvedtünk vereséget, Berettyóújfaluban pedig a végjátékban olyan komoly segítséget kaptak a hazaiak, aminek köszönhetően a hétgólos félidei előnyéből egyet meg tudtak tartani. Az 55. percben már a döntetlenért támadtunk, ekkor jogos hétméteres és kiállítás helyett az ellenfél jutott labdához, majd ítéltek javára büntetőt, ami döntőnek bizonyult. Nem akarom ragozni a témát, elég legyen annyi, a kétes szituációkban rendre a kárunkra tévedtek.

Tény és való, a várdaiak kerete kicserélődött. Más a társaság összetétele, az ifjú titánok bevetése kockázatot rejt magában. Mindazonáltal kétségtelen, az idő nekik dolgozik.

– Nyugodtan állíthatom, nagyon egységes, fiatal csapattal rendelkezünk, amely sokkal többre hivatott annál, mint amit a táblázat pillanatnyilag mutat. Kis türelemre van szükség, és nem lesz semmi baj! – szögezte le Papp József.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!