Sport

2014.10.15. 10:02

Mint tanyára a villany

Dombrád - A Dombrád megszerezte első győzelmét, ami felvillanyozhatja az ősszel idegenben kényszerülő csapatot.

Dombrád - A Dombrád megszerezte első győzelmét, ami felvillanyozhatja az ősszel idegenben kényszerülő csapatot.

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Az örökérvényű mondást immár a dombrádiak teli szájjal szajkózhatják, elvégre olyan sorozatot zártak vasárnap, ami – előzetesen – tökéletes betlivel kecsegtetett. A megyei első osztályú csapat futballistái azonban nem voltak hajlandók önként a hurokba rakni a fejüket. Mert utóbbi három fellépésük nyitányaként Baktalórántházán elvéreztek, az élmezőnybe rakétázott Ibrány otthonában döntetlent csikartak ki, eme bravúrt pedig Balkányban überelték – behúzták első őszi győzelmüket.

Noha a Tisza-partiak így is kieső pozícióban táboroznak, mindjárt más a leányzó fekvése, ha hozzátesszük: eddig valamennyi mérkőzésüket idegenben tudták le. A pályafelújítás miatt tavaszig nem is álmodozhatnak a saját katlan nyújtotta előnyökről, momentán azért hajtanak, hogy lőtávolban maradjanak a közvetlen riválisokkal szemben. Eleddig öt pont a „termés”, és a kilencedik Nyírgyulaj is csupán hat egységgel gyűjtött többet.

– Mint tanyára a villany – érzékeltette nemes egyszerűséggel Borza László edző, mekkora szüksége volt a sikerre a Dombrádnak. – Remélem, a fiúk végre elhiszik: van eredménye a stabil játékunknak, amit eddig mutattunk. Azt tapasztaltam, a fordulók fogytával egyre csökkent az önbizalom, az Ibrányban és Balkányban történtekből viszont erőt meríthetnek. Ráadásul olyan mérkőzés következik a Nagykálló ellen, amelyen esély kínálkozik a jó folytatásra.

Akad itt egyéb érdekesség... Még ebben az esztendőben lejátszanak egy, a tavaszról előrehozott fordulót, miközben a Dombrád – ugyebár – nem futballozhat otthon. Az ominózus körben legfeljebb „albérletben” fogadhatja majd a Nyírmadát. Éppen ezért rendkívül fontos, a gárda minél acélosabban teljesítsen idén, hisz egy hazai mérkőzés ily módon „ugrott”.

– Sok okosat nem tudok mondani, ahogy is korábban is nyilatkoztam, gyakran csupán egy kis plusz hiányzott ahhoz, hogy jól jöjjünk az elvesztett meccsekből – elmélkedett Borza László. – A nyitányon, Madán nem volt esély, egyébként négyszer szenvedtünk egygólos vereséget, apró tényezőkön múlt, hogy most nem állunk jobban. Utólag meglepőnek tűnhet, de optimista voltam az utolsó három találkozóval kapcsolatban: egy győzelemben bíztam, amit szerencsére túlszárnyaltuk. Azzal kalkulálok, ha tíz pontot szerzünk ősszel, akkor jó sansszal vághatunk neki a tavaszi, tizennégy hazai meccsnek.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!