Sport

2014.10.08. 09:33

Nem csupán a kulcscsont tört el

A Szakoly–Tiszavasvári mérkőzésen történtek indulatokat gerjesztettek.

A Szakoly–Tiszavasvári mérkőzésen történtek indulatokat gerjesztettek. A Szi-Zo Sport megyei első osztály 8. fordulójában rendezett Szakoly–Tiszavasvári (2–3) futballmeccs hétfői tudósításából, főként az edzői nyilatkozatokból kiderült: akadt némi nézeteltérés a felek között.

– Tudom, sok értelme nincs az újságon keresztül üzengetésnek, de kénytelen vagyok játékosomat megvédeni – kívánt reagálni Madalina György, a Szakoly edzője a Tiszavasvárit irányító Mirgai László, az összecsapást követő megnyilvánulására.

– Bármennyire is hihetetlen, a Tiszavasvári elleni mérkőzésünk rangadóvá lépett elő. Érezni lehetett, hogy küzdelmes, hajtós meccs lesz, amely után megdöbbentett edzőkollégám nyilatkozata, amiben kritizálta a játékvezető ténykedését, és Madzin Istvánt úgy állította be, mint valami „favágót”. Az esetről az a véleményem, hogy szándékosság véletlenül sem történt. Aki ismeri csatárunkat, tudhatja, úgy fél a védőktól, mint a tűztől. Szövegelésen kívül még soha nem fújtak ellene!

Az ominózus szituációban a felezővonal környékén, az oldalvonal mellett, háttal az ellenfél kapujának, előre akarta rúgni a labdát. A rúgás pillanatában érkezett Balogh Norbi, aki belépett elé, játékosunk pedig lendületből sípcsonton rúgta. Első ránézésre azt tapasztaltam, hogy fájdalmai vannak, de nem gondoltam, hogy súlyos sérülés lesz a dolog következménye, ami be is igazolódott.

Ekkor érkezett kollégám, aki meg sem nézte játékosát, első reakciója az volt, hogy artikulátlan hangon ordította: „Eltörte a lábát, eltörte a lábát”. Ezzel keltette a hisztériát, majd bement a játékvezetőhöz a pályára, és tíz centiről kioktatta, leüvöltötte a fejét. Balogh Norbi visszatért a pályára, jelezte, hogy nincs rendben, a szünetben cserét kért. A két játékos egyébként a lefújás után kezet fogott egymással, szent volt a béke.

A szakolyi szakvezető szerint akadt más probléma is.

– Kollégám azt felejtette el, hogy a 23. percben Kóka Róbert taktikai szabálytalanság címén eltörte Bodai Krisztián kulcscsontját. Szerény ismeretem szerint a taktikai szabálytalanságot tudatosan követik el a játékosok, azzal a céllal, hogy az ellenfél próbálkozását megakadályozzák. Én mégsem gondolom azt, hogy Kóka Robi szándékosan okozta ezt a súlyos sérülést. Mint még soha, most sem mentem be a pályára, nem reklamáltam, mert a futballban ez benne van.

Mindenesetre örülnénk neki, ha bármelyik meccsünkön ilyen bírói segítséget kapnánk, mint ami a harmadik tiszavasvári gól előtt történt. Játékosom senkitől sem zavartatva, a 16-oson kívül le akart venni egy labdát, ami eközben a kezére pattant. A játékvezető tovább engedte a játékot, helyesen előnyszabályt alkalmazva, a berobbanó vasvári labdarúgó elvitte a labdát a 16-oson belülre, majd nagy helyzetben a kapu fölé lőtt. Erre az asszisztens beintésére a spori visszarendelte a labdát, szabadrúgást ítélt, ezt a vendégek belőtték. Végül annyit, sajnálom játékosomat, mivel hetekre kidőlt, de legjobban csapatomat sajnálom, mert most aztán tényleg nincs ember, akit pályára küldhetek.

 

Edzőkollégáról jót, vagy semmit

Mirgai László, a Tiszavasvári edzője röviden válaszolt az eseményekkel kapcsolatos felvetésekre.

– Továbbra is fenntartom, hogy Madzin István szándékosan szállt bele Balogh Norbi sípcsontjába, mert előtte ő is kapott egy kis szurkálást, ami miatt felment nála a pumpa. A szakolyi játékost sajnálom, ha megsérült a Kókával vívott párharca közben, de senki sem reklamált, a játék ment tovább. Rövidre zárva, edzőkollégám már többször kóstolgatott engem nyilatkozataiban, de én eddig nem reagáltam, most is csak annyit mondanék neki: Szabolcs megye összes edzője nem nyafog annyit az újságban, hogy mennyi sérültje van, mint ő, ezzel lerázva magáról a felelősséget. Még sorolhatnám tovább, de edzőkollégáról jót, vagy semmit...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!