Sport

2014.11.05. 15:44

Égbekiáltó különbség

Balkány - A megyei első osztályú csapat kerek egy éve kétszer annyi ponttal rendelkezett, mint jelenleg.

Balkány - A megyei első osztályú csapat kerek egy éve kétszer annyi ponttal rendelkezett, mint jelenleg. Zongorázni lehet a különbséget. Kerek egy esztendeje huszonöt pontot kaszálva a negyedik helyen táborozott a Balkány, míg jelenleg három győzelmet és ugyanennyi döntetlent felmutatva tizenkettedik a tabellán. Égbekiáltó a kontraszt. A megyei első osztályú futballcsapat főként idegenben muzsikál felettébb gyatrán: öt mérkőzést bukott el vendégként, mindössze a nyitókörben, a mándoki fellépést úszta meg vereség nélkül.

Nem és nem megy a Dán-legénységnek, holott ettől nyilvánvalóan acélosabb produkcióra lenne képes. A fiúk aligha felejtettek focizni, a jelek szerint a feltámadás mégis várat magára.

– Most már kimondhatjuk, a nyári átigazolások nem sikerültek – szögezte le Dán Ferenc, a Balkány játékos-edzője. – Nem tudtuk pótolni a távozott védőt, Szabó Jánost és megsérült csatárt, Bencsik Andrást. Két meghatározó emberről van szó, kiesésüket a reméltnél sokkal jobban megérezzük. Másrészt, nagyon kevés gólt szerzünk, mert bár a kidolgozzuk a helyzeteket, a a kapu előtt rendre rossz döntéseket hozunk. Sajnos, a szerencse is elpártolt tőlünk: amíg az előző idényben a kulcspillanatokban valamiképpen bepréseltük a fontos gólokat, ezen az őszön rendre kifelé pattan a labda. Aki kicsit is jártas a futballban, annak nem szükséges magyaráznom, van ilyen.

Bár nehéz elképzelni, hogy a Balkány a megkapaszkodásért hadakozzon a folytatásban, mindazonáltal adódik a kérdés: hogyan tovább?

– Sehol nem játszottak le minket a pályáról, a legerősebb csapatokkal szemben is partiban voltunk, de most valami, leginkább egy kis plusz hiányzik – elmélkedett Dán Ferenc. – Nem akarok senkit pellengérre állítani, ez egyébként sem segítene rajtunk, ugyanakkor világosan látszik, sürgősen javítani kell. Megpróbáljuk a lehető a legtöbbet kihozni az idén még hátralévő meccsekből, és persze bízunk abban, hogy nekünk is szerencsénk lesz végre...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!