Sport

2014.11.25. 07:44

Jegyzet: Hajlékony elesettek

<em>Mint a mesében. A férfiak 6–1-re nyertek Görögország ellen, míg a nők Angliát győzték le 7–3-ra a nyitófordulóban. A találkozókon telt ház fogadta a házigazdával játszó magyar csapatokat. Bármennyire is meghökkentő, labdarúgásról van szó, a vb-sikereket Chilében mutatták fel a mieink nemrégiben. Minden apró diadalt nagyon meg kell becsülni.</em> Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Mint a mesében. A férfiak 6–1-re nyertek Görögország ellen, míg a nők Angliát győzték le 7–3-ra a nyitófordulóban. A találkozókon telt ház fogadta a házigazdával játszó magyar csapatokat. Bármennyire is meghökkentő, labdarúgásról van szó, a vb-sikereket Chilében mutatták fel a mieink nemrégiben. Minden apró diadalt nagyon meg kell becsülni. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Mint a mesében. A futball speciális szegmensében hajtották végre nem mindennapi tettüket nemzetünk képviselői. A 12. Homeless World Cup házigazdája Chile volt, ahová keveseknek adatik meg eljutni. Egyrészt ekkora méretű világfesztiválra, másrészt ilyen távoli, egzotikus országba. A hajléktalan világbajnokságon nem kötik szigorú szabályokhoz a részvételt, egyedül azt ellenőrzik, hogy az adott játékos játszott-e már korábban ilyen szervezésű vébén. Ami azt illeti, együttesünk keretében több ismerősen csengő név fedezhető fel, akik magasabb szinten űzték a futsalt. Hogy hajléktalanok-e? Bár nem tűnnek a templom egereinek, egy misét megérne.

Mint a mesében. A magyar női válogatott végül a tavalyi bronz után legjobb európaiként az előkelő negyedik helyet érte el a negyvenkét csapatos mezőnyben. Az ellesett pillanatok alapján nem látszottak elesetteknek. Egyikőjük Szabolcs-Szatmár-Beregből indult, a gyügyei kötődésű Ádám Mónika büszke az elért eredményre. Olyan rendszeresen sportoló nehéz sorsú emberek kaptak szerepet, akik megígérték, hogy változtatnak sanyarú életükön.

Mint a mesében. Hajlék nélkül (!?) is labdába rúghatunk, még ha furcsa érzések is kavarognak a külső szemlélőben. Ettől persze még stílszerűen le a kalappal előttük...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!