Sport

2014.11.21. 19:49

Nem hiányoztak a klasszikus derbikről

Kisvárda, Nyírbátor - Másfél év után újra megyei rangadó az NB III-ban, Fodor András és Erdei Zoltán most sem hiányozhat.

Kisvárda, Nyírbátor - Másfél év után újra megyei rangadó az NB III-ban, Fodor András és Erdei Zoltán most sem hiányozhat.

Nehezen volt hihető 2013. június 1-jén, amikor éppen három megyei rangadót játszottak az NB III utolsó fordulójában, hogy a harmadosztály következő szabolcsi derbijére csaknem másfél évet kellett várni. A 2012/2013-as bajnokság során a Tisza-csoport 14 csapatának fele volt megyénkbeli, és az utolsó játéknapon Várda SE–Baktalórántháza (5–1), Ibrány–Nagyecsed (1–1) és Szatmár Unió FC–Nyírbátor (1–3) mérkőzést is rendeztek.

Kéz a kézben léptek fel

Aztán változtak az idők, de leginkább átszervezték a bajnokságokat (a hatból három harmadosztályú csoport maradt), a következő sorozatban, a 2013/2014-es idényben már csak a Nyírbátor maradt az NB III-ban, a Kisvárda feljutott az NB II-be, a többiek pedig kiestek a megye egybe. Így aztán a teljes tavalyi bajnokság helyi rangadó nélkül telt el, és csaknem a mostani fele is, hiszen az őszi utolsó fordulóra hozta össze a sorsolás a Nyírbátori FC és a Kisvárda Master Good legénységét.

A párosítás mondhatni klasszikus, hiszen az előző idényt megelőző három évben komolyan rivalizáltak egymással a csapatok. Előbb a megyei I. osztályban, majd kétszer az NB III-ban zárult úgy a bajnokság, hogy a Kisvárda végzett az élen, a Nyírbátor pedig a második helyen. Ezzel együtt a megye egyből kéz a kézben jutottak a harmadosztályba, ahol további egy évig rivalizáltak egymással, hiszen a Várda az első bajnoki címét követően még nem vállalta az NB II-es indulást. Most azért kevés esély látszik arra, hogy a bajnokság végén a két szabolcsi csapat nevével kezdődik majd a tabella, ettől még szombaton 13 órától parázs szezonzáróra van kilátás Nyírbátorban.

Nem hagytak ki meccset

A várdai csapatban két, a bátoriban három olyan játékos van, aki játszott a 2010 őszi, megye egyes meccsen is, Kisvárdán. Hazai oldalon Petranics Szergej védett és Fodor András zakatolt a középpályán – előbbi immáron inkább már kapusedző és szükség esetén áll készenlétben, és ül le a kispadra. A nyírbátori kapus, Tóth Szilveszter azóta sem nagyon mulasztott mérkőzést, miként a négy éve két gólt szerzett Erdei Zoltán sem. Pálvölgyi Balázs azóta már megfordult Kisvárdán is, most éppen várdai kölcsönjátékosként szerepel Bátorban, és a két klub megegyezése alapján nem léphet pályára a megyein derbin.

– Eddig rendre mi jöttünk ki jobban a Nyírbátor elleni mérkőzésekből, hiszen egyet sem veszítettünk el közülük, remélem, ezen a téren most sem lesz változás – mondta a megyei rangadók állandó kisvárdai szereplője, Fodor András. – Amikor egy bajnokságban szerepeltünk a Nyírbátorral, rendre miénk lett a bajnoki cím, hogy ne törjön meg ez a sorozat, három ponttal kell gazdagodnunk, mert csak így tudunk tapadni a listavezető Putnokra. Cseppet sem lesz könnyű dolgunk, mert a Bátor masszív középcsapat, a megyei derbik kimenetele pedig megjósolhatatlan.

Két gól és kiállítás

– Felemás emlékeim vannak a Kisvárda elleni csatákról, hiszen volt rá példa, hogy két gólt szereztem, de olyan meccs is, amelyen kiállítottak – emlékezett nyírbátori részről a szintén kihagyhatatlan Erdei Zoltán. – Kettőnk párharcában rendre a bajnoki cím volt a tét, most más-más célokért küzd a két csapat. A Kisvárda az esélyesebb, de nem mondunk le a jó eredményről, bízom benne, hogy sok néző előtt, remek meccset tudunk majd játszani.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!