Sport

2014.12.30. 10:04

A kezdeti tűz ne aludjon ki!

Kisvárda - Más ez a csapat: két bajnok cím után jelentős változások történtek Kisvárdán.

Kisvárda - Más ez a csapat: két bajnok cím után jelentős változások történtek Kisvárdán.

A Kisvárda NB II-es férfi kézilabda együttese magasra tette a lécet. Elvégre zsinórban két bajnoki címet nyert – más kérdés, a feljutással járó terheket nem tudta vállalni. A nyáron azonban változott az ábra, a sikerszériát bemutató gárda több tagja kivált, így, persze nem akkora meglepetés a visszaesés, az őszi ötödik hely.

– A jelentősen átalakított és megfiatalított csapatunktól az elvárás ugyan nem volt olyan nagy, mint az elmúlt két évben, de a célunk most is az 1-5. hely megszerzése – vázolta a rajt előtti elképzeléseket Papp József, a Kisvárda trénre. – Erősségünk volt a zárt zónavédekezés amelynek eredményeként a legkevesebb gól kaptuk az előző időszakban. Mivel ennek a védekezésnek alap emberei befejezték, vagy más csapatokban folytatták a játékot, ezért más szisztémát kellett gyakorolnunk és alkalmaznunk. A csapatunkba szakmailag megfelelően igazoltunk, az új játékosok tökéletesen illeszkedtek be a keretbe. Úgy érzem, a fiatalítás pozitív hatással volt a csapatra, gyorsabb lendületesebb játékot produkáltunk, de van még mit csiszolni. Sajnos az edzéslátogatottság hagy kívánnivalót maga után, ezen a téren mindenképpen javítanunk kell, hiszen még ilyen amatőr szinten is csak azt tudjuk megvalósítani amit megfelelő formában elsajátítunk. Ennek tudom be azon mérkőzések elveszítését, amelyeken egy góllal maradtunk alul. Ezek az eredmények meglehetősen bosszantóak voltak, inkább szenvedtünk volna „megsemmisítő” vereséget, ugyanis mindhárom mérkőzést nyernünk kellett volna... Remélem ebből tanultak a fiúk is, mert az emiatt hiányzó hat ponttal ott lehetnénk a bajnoki címért folyó közvetlen versenyben. Az utánpótlás csapatainknál is komoly szakmai munka folyik, az onnan felkerülő tizenévesek is egyre jobban helyet követelnek és követelhetnének még jobban is, hiszen ez követelmény lenne a helyi kötődésű fiataloktól. Bízom benne, hogy a kezdeti tűz nem alszik ki...

A szakvezető rövid egyéni értékelésre is vállalkozott.

– Nagy érvágás Türk Ferenc kiválása, akivel mindkét oldalon bajnoki címet nyerhettem, de elfogadom, elfogadtuk döntését, így csak azt kívánom neki: olyan viszonyban segítsék a játékosai a minél szebb eredményekhez Tiszavasváriban, mint ahogy ő segített engem, minket! A csapatból talán mindenkit ki kellene emelnem, a tudásuk legjavát próbálják nyújtani, nyilván a munkahelyi és magánéleti problémák befolyásolhatják a teljesítményt... Az ebből adódó problémát ezen a szinten tudni kell elfogadni és kezelni is. Talán Csendes Ádám és Bod Bence gólerős, Járosi Attila alázatos játékát, Tuska Szabolcs és Kovács László határtalan munkabírását, Paróczai László és Simon András emberi magatartását ragadnám ki.

Papp József szerint meg kell becsülni a körülményeket.

– Ahogy megszokhattuk, a háttér most is megfelelő stabilitást ad a sportágnak Kisvárdán, így igazán csak a szakmára kell koncentrálnunk. Ezért csak köszönetet mondhatunk mindenkinek aki ennek érdekében ténykedik, de úgy érzem van egy ember, Nagy Kálmán, aki időt és s energiát nem kímélve dolgozik köztünk a mindennapokban is a a város kézilabda sportjáért.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!