Sport

2014.12.27. 16:48

Aranyvasárnap előtt bronzos lett a szombat

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A komoly múltú, húszcsapatos, januári Sípmesterek Fesztiválja előjátékának tekinthető a szombaton rendezett felkészülési torna.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A komoly múltú, húszcsapatos, januári Sípmesterek Fesztiválja előjátékának tekinthető a szombaton rendezett felkészülési torna.

Heves városának impozáns sportcsarnokában nyolc együttes gyürkőzött egymásnak barátságos keretek között. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei JB küldöttségét szokás szerint Takács János, dr. Jekő József és Szlomoniczki István vezették Vas(vári)-akarattal. Örömmel nyugtázták, hogy ez első csoportmeccset Heves II. gárdája ellen a görcs nélkül játszó Kosztyu János góljával behúzták.

Utána ebédidő közeledtével tálalták a feketelevest: a túlontúl fiatalos lendülettel sziporkázó Pest – a későbbi első helyezett – felnégyelte a szabolcsiakat. Így aztán a továbbjutásért mindenképpen győzni kellett a Fejér megyeiek ellen. A ki-ki meccsen megrázta magát az addig visszafogott Losonczki Flórián, duplája mellett a megyében az Év Játékvezetőjének titulált Tomori Péter is betalált. Betolták a buszt az elődöntőbe, ám sokat nem piheghettek, mert a forgatókönyv szerint egyből ők következtek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek ezt a fórt maximálisan kihasználták, és hármat hintettek kitikkadt ellenfelüknek.

Újabb társmegye reprezentánsai ellen jöhetett a bronzmeccs. Az akkor már Karakó Ferencet és Kosztyu Jánost is nélkülöző társulatot a legelején Takács Attila tette naggyá. Miként a gyulai tornán, most is az 1. percben mattolta a hajdú-bihari védelmet, mi több, a második játékrészben is az első minutumban volt eredményes.

Minden szép és jó volt 4–1-ig, és bár három perc volt hátra a mérkőzésből, a gyatra védekezés tálcán kínálta a lehetőségeket az ellenfélnek, akik sietve kiegyenlítettek. A büntetőknél Vitkai Elemér fogott, mint a zöld festék, méltán őt választották a torna legjobb kapusának.

A csapat tagja volt az említetteken kívül még Pethő Péter, Major Olivér, dr. Resán Gergely, Szilágyi Norbert és Sipos László. L. Tóth Lajos a betétprogramban a tornagyőztes ellenőrök válogatottjának kapuját védte: legyőzték a hölgyeket (amelyben a szabolcsi Demeter Enikő is nagyot domborított), ikszeltek a hevesi önkormányzat együttesével, majd a holtverseny miatt ott is büntetőpárbaj következett, amit L. Tóth hárításával az ellenőrök nyertek meg. Aztán hatalmasat szólt a babgulyáságyú, és az azt követő zenés, táncos mulatságban úgyszintén emlékezeteset alkotott a szabolcs-szatmár-beregi delegáció. Már megint…

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!