Sport

2014.12.05. 10:32

Beleszólhatnak a nagy dolgokba

Tuzsér - Ilyen sem volt még, mióta Dancs Béla a Tuzsért szolgálja: őszi első a csapat!

Tuzsér - Ilyen sem volt még, mióta Dancs Béla a Tuzsért szolgálja: őszi első a csapat!

Jégpáncélba öltözhet télen a folyó, a mosoly viszont nem fagy le az arcokról a Tisza-partján. Nevezetesen Tuzséron, ahol fülig érő szájjal konstatálhatják: a megyei első osztályú futballcsapat nem csak az ősszel villogott – az előrehozott tavaszi fordulóban sem hibázott. A Dancs-legénység tabella tetején „pocolhat” márciusig, többek közt annak köszönhetően, hogy a bajnokság nyitószakaszában, majd a finisben hajszálra azonos sikersorozatot produkált. Mindkét peridódus hat-hat fordulót ölelt fel: tíz győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel.

– Azt mondom, a vártnál jobban szerepeltünk, pedig néhányan meglepőnek tartották, hogy a nyáron senkit nem igazoltunk – elmélkedett Dancs Béla, a Tuzsér játékos-edzője. Stílszerűen szólva, az élet, a mutatott produkció a szakmai stábot igazolta. – Inkább a saját utánpótlásunkhoz „nyúltunk”, négy fiatalt hoztunk fel a felnőtt keretehez, ketten közülük meg is ragadtak. Nagyon jól indultunk, holott az szezon elején találkoztunk az erősebb ellenfelekkel, majd kisebb hullámvölgy következett, ami leginkább szellemi fáradsággal magyarázható és talán a sikeres rajt néhány embert elaltatott. Ebben a periódusban fontos pontokat hullajtottunk. Eközben sokat beszélgettünk, kerestük a visszaesés okait, a jelek szerint nem hiába, a végére viszont megint elkaptuk a fonalat. Bebizonyosodott, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, éppen ezért értékes a jelenlegi helyezésünk. Minden játékos büszke lehet az elért eredményre. Emlékeim szerint, amióta Tuzséron szerepelek, az pedig nem tegnap volt, 1993-ban mutatkoztam be, soha nem álltunk az élen az őszi idény után, noha a köztes időszakban kétszer NB III-as bajnokságot nyertünk. Harmadik éve irányítom a csapatot, a vezetőkkel együtt próbáltuk tudatosan formálni, építgetni, nyilvánvalóan az állandóságnak köszönhetően egységes társaság alakult ki. A fiatalok és az idősebbek aránya megfelelő, nincs széthúzás, ebben rejlik a legnagyobb erőnk.

Azt senki nem követelheti meg a tuzsériaktól, hogy kerekperec kijelentsék: irány az arany. Mindazonáltal Dancs Béla mentalitását ismerve nem kétséges – a csapattal a végsőkig számolni kell.

– Ha az első helyet meg akarjuk tartani, márpedig ki az, aki lejjebb szeretné adni, hasonló hozzáállásra lesz szükség. Azt erős lenne kijelenteni, hogy mindenáron a bajnoki cím megszerzése a cél, de ahhoz a szűk körhöz kívánunk tartozni, amelynek tagjai beleszólhatnak a „nagy dolgokba”. Abban feltétlenül bízhatunk, hogy nekünk tavasszal hagyományosan jobban megy, amennyiben most is így történik, különösebben nem kell aggódni. Egy-két fiatalt még ildomos volna beépíteni a csapatba, ha nem is saját nevelésű srácot, arra figyelünk majd, hogy környékbeli tehetségnek adjunk lehetőséget.

KM-KT

A Tuzsér megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 1. Tuzsér 16 11 3 2 38–16 36

Otthon: 8 6 1 1 18–8 19

Idegenben: 8 5 2 1 20–8 17

A házi góllövőlista:

9 gól: Soós T., Hriskevics S.

7 gól: Iván A.

5 gól: Tott R.

3 gól: Setét R.

1 gól: Bagoly Z., Dallos L., Dancs B., Gergely I., Markos J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!