Sport

2014.12.15. 13:58

Klubház és új labdarúgó pályák Kisvárdán

Kisvárda - Az első Várkerti sportpálya, az akkor még községben működő, intézmények, vállalatok, üzemek, szövetkezetek és a szurkolók hathatós támogatásával, a Spartacus sportegyesület irányításával, Maticsák István vezetésével, 1953–ban megépült a Várkerti sporttelep.

Kisvárda - Az első Várkerti sportpálya, az akkor még községben működő, intézmények, vállalatok, üzemek, szövetkezetek és a szurkolók hathatós támogatásával, a Spartacus sportegyesület irányításával, Maticsák István vezetésével, 1953–ban megépült a Várkerti sporttelep.

Az elmúlt hónapokban, hetekben nap mint nap változik a Várkerti sportpályák látványos fejlődése. A bővülő létesítmények a város sportjának –labdarúgásának– minőségi fejlesztését vonja maga után. Az elmúlt években a megújult küzdőtér mellett a hazai és a vendégszurkolók részére ülőhelyes lelátók épültek. Ez év őszére elkészült az öltöző mögötti területen az öntözőrendszerrel ellátott füves edzőpálya építése, valamint a keleti kapu mögötti, egykor nádas területen megépült a műfüves pálya is. A pálya az Országos Pályaépítési Program keretében ez évi megvalósítással 112 millió forintos támogatásban részesült. A nagyméretű műfüves pálya (111x72), körülkerített és labdafogóval is ellátott. A pályán körbe járda is épült a megvilágítás mellett, mely az esti edzések és labdarugó mérkőzések megrendezését is lehetővé teszik.

Klubház a sportolók s a vendégek részére

A Magyar Labdarúgó–Szövetség (MLSZ) stadion– és pályarekonstrukciós pályázatán ugyanis 120 millió forintot nyert Kisvárda, és eldőlt, hogy az összeget egy közel 500 négyzetméteres hasznos alapterületű klubház– és épületkomplexumra fordítják, amelyet az edzőpályák mögött, a volt nádas területén épül. A kedvező időjárást kihasználva jó ütemben folyik az építés szakipari munkája. Jelenleg a már elkészült alapra a szerelőbetonozás munkálatainak befejezésével az épület falazása folyik. Az épületkomplexum, 98 darab cölöp alapra épül, melyek mélysége 3,80–4 méter. Egy–egy ilyen alapba 1,3 köbméter beton lett beöntve. Az elkészült sportlétesítmény földszintjén kapnak helyet a sportolókat kiszolgáló helyiségek, így többek között az öltözők, a szociális helyiségek, a büfé és az orvosi szoba is. Az emeleti részen lesz a klubszoba és a lakosságot is kiszolgáló kondi terem is.

Stadion Kisvárdán

A Magyarország kormányának 2014. szeptember 25. /csütörtök/ döntése értelmében 2016–ig új futballstadion épül Kisvárdán– tájékoztatta a nyilvánosságot kormányzati döntést követően dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították a csapat stadionjának építését– olvasható a Magyar Közlönyben. A 2500 férőhelyes, UEFA III–as kategóriájú, fedett nézőteres, fűtött talajú és villanyvilágítással ellátott létesítmény 920 millió forintból valósul meg.

A stadion a maga kategóriájában utánpótláskorú válogatott mérkőzések, NB I–es mérkőzések és akár Európa–liga–selejtező–találkozók megrendezésére is alkalmas lesz.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!