Sport

2014.12.03. 19:27

Nem csak ajándékokat vitt a Szpari mikulása

Nyíregyháza - A focisták idén is megajándékozták a fogyatékosok nappali intézményének lakóit.

Nyíregyháza - A focisták idén is megajándékozták a fogyatékosok nappali intézményének lakóit.Téglási Gábor kapusedző egy csocsóasztallal a kezébe tűnt fel, majd érkezett Fodor Ferenc és Koller Krisztián, egy nagyobb csomaggal. Később kiderült, hogy ez egy vadonatúj LCD tévét rejtett. Miként tavaly, szerdán ismét ajándékoztak a Nyíregyháza Spartacus focistái.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Tiszavasvári úti Fogyatékosok Nappali Intézményébe látogattak el a játékosok és a vezetők, és nem üres kézzel érkeztek. A klub és a szurkolók az elmúlt hetekben közösen gyűjtötték össze az ajándékokat.

Megismerték a Mikulást

A vendéglátók azonnal megismerték a Mikulást, Öcsi bácsi, azaz Voldimir Ovszijenkó hiába öltözött jelmezbe és aggatott magára hosszú fehér szakállt. Tavaly már jártak itt a focisták akkor is nagy sikerük volt, az otthonbeliek most is megtapsolták őket.

- Számukra minden apróság nagy segítséget jelent, de főként annak örülnek, hogy gondolnak rájuk. Nekünk felemelő érzés az, hogy egy ilyen sportszervezet egy fogyatékos intézményt, egy fogyatékos ellátási formát támogat - mondta köszöntőjében Szilvásiné Bojda Márta, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója.

Tetszett a műsor

Az ajándékozottak is készültek egy hangulatos kis műsorral, amit viszont a meghívottak tapsoltak meg. Aztán a Mikulás bácsi kiosztott az ajándékokat, és jöhetett a fotódzkodás, a beszélgetés.

- Nekem már az elmúlt évben is részem volt ebben a megható érzésben, most is örömmel jöttünk és puhatolóztunk előzőleg, hogy mit szeretnének. Úgy érezem ezzel a tévével, de a többi ajándékkal is sikerült nagy örömöt szerezni. Mi olyan helyzetben vagyunk, hogy tudunk segíteni, és ha van rá igény, akkor segítünk is. Én azt szeretném, ha ezt minden évben meg tudnánk ismételni, mert ez nekünk is jó érzés - mondta Törtei Tamás csapatkapitány.

KM- ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!