Sport

2014.12.11. 17:07

„Pihenő” év utáni dömping

Nyíregyháza - Az idén hazai terepen jól teljesítő atléták jövőre a nemzetközi porondon készülnek nagy dobásra.

Nyíregyháza - Az idén hazai terepen jól teljesítő atléták jövőre a nemzetközi porondon készülnek nagy dobásra. Eseménytelennek nem nevezhetjük a lassan mögöttünk hagyott esztendőt, de tény, a világversenyek szempontjából csendesebb volt 2014 a Nyírsuli atlétái számára, mint mondjuk a 2013-as év. Így aztán volt lehetőség „rápihenni” a 2015-ös nemzetközi megpróbáltatásokra, amelyekből lesz bőséggel: fedett pályás Európa-bajnokság, felnőtt világbajnokság, universiade, U23-as és junior Európa-bajnokság. Jelen állás szerint arra van nagyobb esély, hogy mindegyik világversenyen lesz nyíregyházi atléta, minthogy bármelyiket is nélkülük rendezik meg. De maradjunk egyelőre az idei esztendőnél.

Válogatott premierek

– Hiányérzetünk amiatt lehet, hogy sérülés miatt valamennyi, a junior világbajnoki részvételre pályázó versenyzők lemaradt az indulásról – kezdte összegzését Vas László szakágvezető. – Sajnos Palásti Luca, Vígvári Szabolcs és Tasi T. Dávid sem volt olyan állapotban, hogy megfussa az amerikai helyszín miatt amúgy is szigorú nevezési szinteket. A hazai eredményességünkre viszont nem lehet panasz, hiszen összesen húsz bajnoki címmel gazdagodtunk, a további érmek összeszámlálásához pedig nem kevés időre lenne szükség... Jól szerepeltünk az ismételten életre keltett csapatbajnokságon, a debreceniekkel közösen a harmadik helyen zártunk és a serdülő fiúk bronzérmét is meg kell becsülnünk. A szuperliga bevezetése is nagyszerű kezdeményezés volt, amellett, hogy versenyzőink is kereshettek egy kis pénzt, az egyesületi rangsor nyolcadik helye is hozott közel négyszázezer forintot a konyhára, így a csapatbajnokságon keresett pénzzel együtt jelentősen javultak a versenyzési, felkészülési és eszközbeszerzési lehetőségeink. Két serdülőkorú versenyzőnk, Palásti Luca és Kovács Noémi is bemutatkozott a válogatottban, a nemzetközi viadalokon valamennyi korosztályban érintettek voltunk, a felnőtt Európa-bajnokságon Szikszai Róbert és Helebrandt Máté képviselte a színeinket.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. december 12-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!