Sport

2014.12.27. 16:33

Tűzben égni, bajnokságot nyerni

Kisvárda - A Kisvárda egyetlen vereség miatt szorult a második helyre – immár kész a csapat a feljutás kiharcolására.

Kisvárda - A Kisvárda egyetlen vereség miatt szorult a második helyre – immár kész a csapat a feljutás kiharcolására.Több, mint pech. A Kisvárda NB II-es női kézilabdacsapata merész tervekkel „ugrott neki” az aktuális idénynek, mire mindjárt a nyitányon „az év mérkőzésére” kényszerült. A közel sem „kész” Dévényi-gárda a legnagyobb rivális Füzesabony otthonában kezdett és szenvedett hétgólos vereséget. A különbség miatt különösen szívhatják fogukat a szabolcsi együttes tagjai, a folytatásban ugyanis egyik fél sem hibázott. Vagyis, a Várda egyetlen malőr következményeként a második helyen zárta az őszt. S hogy miért alakult így az ominózus összecsapás?

Nem is lenne semmi baj, ha…

Nos, bár a nyáron igazolt Katarína Dlugosová (korábbi nevén Harisová) korábban a Ferencvárosban védett, és a Bajnokok Ligájában is pályára lépett, a hat év kihagyás után időbe telt, míg újfent formába lendült. A szintén friss szerzemény Csányi Enikő csaknem egy esztendőt hagyott ki, neki is fel kellett vennie a tempót.

– Maradjunk annyiban, a sorsolás nem nekünk kedvezett, pláne, hogy idegenben kellett játszani a Füzesabonnyal – füstölgött Dévényi János, a Kisvárda edzője. – Akkor még javában alakult a csapat, ráadásul bosszantóan sok ziccert hagytunk ki, plusz Csányi Enikő egymaga hét kapufát lőtt, szemernyi szerencsénk sem volt azon a meccsen.

– Nem is lenne semmi baj, ha csak kettővel kapunk ki Abonyban, hét lett belőle… Arról nem beszélve, Frank Petra betegség miatt ekkor dőlt ki, hosszú heteket hagyott ki. A hátralévő mérkőzéseket behúztuk, ahogy kell. Többször jól, illetve megfelelő mentalitással játszott a társaság, akadtak azonban olyan találkozók, amelyeket a jelentős előny tudatában lazábbra vett. Persze, nehéz tűzben tartani a lányokat, amikor a második félidőben csupán az a kérdés, mennyivel nyerünk…

– Ezzel együtt az idény második felében egyértelműen érettebb játékot nyújtottunk, addigra teljesen összeállt a csapat. Kiemelném az utolsó, Bőcs elleni mérkőzést, ahol a hiányzó kulcsemberek nélkül magabiztosan hoztuk a várt eredményt. Száz szónak is egy a vége, ahhoz, hogy a Kisvárda az élre nyomuljon a Füzesabony elleni „visszavágón”, nagy domborításra lesz szükség – a legideálisabb megoldás természetesen a nyolcgólos diadal. „Mezei” siker esetén a listavezető botlását is ki kell szurkolni valamelyik fordulóban, majd megragadni az esélyt.

Sorrendet kell felállítani

– Az eleje megint nem egyszerű – sóhajtott Dévényi János. – Jön ugyebár a Füzesabony, és nem rohanhatunk fejjel a falnak. Fontossági sorrendet kell felállítani: először biztosan legyen meg a győzelem, a meccs alakulása majd eldönti, miért is küzdünk. Megjegyzem, nem szabad egy meccsre kihegyezni a szezont, annál is inkább, mert egy-egy játékos kiválása a jobb csapatoknak is komoly gondot okozhat. Ezzel együtt a bajnoki címért harcolunk tavasszal, a feljutás a cél. Reményeinket táplálhatja, hogy a súlyos sérülés után felépülő Major Flóra ismét köztünk lehet, és Szabó Viktória is visszatérhet a kapuba.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!