Sport

2015.01.07. 08:43

A bajok nem ősszel kezdődtek...

Nagykálló - Történt, ami történt: Nagykállóban immár a jövőre gondolnak, megpróbálnak ütőképes csapatot kialakítani.

Nagykálló - Történt, ami történt: Nagykállóban immár a jövőre gondolnak, megpróbálnak ütőképes csapatot kialakítani.Nem elegáns még egyet rúgni a padlón lévő csapatba, mindazonáltal megkerülhetetlen tény: a Nagykálló csúnyán leszerepelt ősszel.

Lehetetlen volt erősíteni

A megyei első osztályú egylet valamennyi fellépését elbukta, ami az előzmények ismeretében mégsem nevezhető botrányos produkciónak. A bajnoki címvédő (!) legénységből ugyanis írd és mondd ketten maradtak a nyári kavalkádban, miközben sokáig az is bizonytalan volt: egyáltalán lesz-e foci a városban... A legrosszabb, vagyis a teljes süllyesztő nem következett be, de ennyi és nem több – az eredménysor önmagáért beszél.

– Ahogy már többször szó esett róla, a bajok nem ősszel kezdődtek – pedzette meg Budaházi László, a Nagykálló edzője. – Nyílt titok, az utolsó utáni pillanatban döntött úgy a vezetőség, hogy a megyei első osztályban induljon a csapat. Aki csak egy kicsit is járatos a labdarúgásban, az tudja: július huszonharmadika után, alig egy héttel az átigazolási időszak vége előtt csaknem lehetetlen már erősíteni, ráadásul nálunk olyan helyzet adódott, hogy gyakorlatilag a teljes játékoskeretet kellett összeverbuválni. Történt, ami történt, ezen már nem lehet változtatni. Ez a fél év elment, most már előre kell tekinteni.

Némi magyarázatot ad a gyászos menetelésre, hogy a nagykállóiak – pályafelújítás miatt – albérletbe kényszerültek: Napkoron „voltak otthon”, vajmi kevés sikerrel. Budaházi László momentán is csupán reménykedhet abban, hogy valamikor hazatérhetnek...

Az edző marad, a keret változik

– Jelen állás szerint hasonló felállásban vágunk neki a felkészülésnek – közölte tréner. – A keret összetétele viszont egészen biztosan változik, ugyanakkor megpróbálunk a magunk módján ütőképes csapatot kialakítani, amely az elkövetkező időszakban eredményesebb lehet. Ezzel párhuzamosan a tavaszt megkíséreljük arra felhasználni, hogy a szinte elkerülhetetlen kiesés után olyan együttessel dolgozhassunk, amely a megye kettőben reális eséllyel veszi fel a harcot a bajnoki cím megszerzése, a visszajutás érdekében. Bízom abban, hogy a háttér megfelelően fog alakulni, illetve záros határ­időn belül visszatérünk saját pályánkra.

Kállói kitekintő

A Nagykálló megyei első osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 16. Nagykálló 16 – – 16 6–79 –

Otthon: 8 – – 8 2–38 –

Idegenben: 8 – – 8 4–41 –

A házi góllövőlista. 2 gól: File Z., Hatházi M. 1 gól: Bacskai A., Szabó D.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!