Sport

2015.01.23. 11:38

Dél-afrikai D-vitaminkúra

Nyíregyháza - Az elmúlt két évhez hasonlóan újra meleg égövi edzőtáborba vonulnak a válogatott nyíregyházi diszkoszvetők.

Nyíregyháza - Az elmúlt két évhez hasonlóan újra meleg égövi edzőtáborba vonulnak a válogatott nyíregyházi diszkoszvetők.

A tavalyelőttihez és a tavalyihoz hasonlóan ismét Dél-Afrikában készülhetnek két és fél héten át a nyíregyháziak válogatott diszkoszvetői. Amíg 2013-ban csak Szikszai Róbertnek nyílott lehetősége, hogy a kritikus téli időszakot meleg égövi tréningekkel vészelje át, addig tavaly már Káplár János is csatlakozott a csoporthoz, ezúttal pedig kettejük mellett Kerekes Dóra is utazhat Potchefstroomba.

Az állandóságot még Kerekes László edző képviseli, aki számára a 2013-as táborozás egészségügyi okok miatt maga volt a pokol, tavaly azonban már kizárólag versenyzői felkészítésére koncentrálhatott. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetői mellett a szentesi színekben versenyző Seress András is csatlakozik a csoporthoz.

– Több részletben utaznak a magyar csapat tagjai, a szombathelyiek és a veszprémiek egy hete már kint vannak, és közülük többen egy héttel tovább maradnak, mint mi, de olyan huszonöt magyar lesz kint Potchefstroomban – mondta pénteken Kerekes László, miután Jóvári Ágnes fodrász nyáriasra igazította a frizuráját. – Jól ismerjük a kinti körülményeket, az elmúlt két év eredményei arra utalnak, hogy megéri kiutazni. Ugyan az erőfejlesztő munka kellős közepén járunk, de a kinti lehetőségeket kihasználva a technikai foglalkozások is előtérbe kerülnek, és ha minden jól megy, versenyezni is tudunk majd. Felmérés biztosan lesz, tehát képet kaphatunk arról, hogy az év elején milyen állapotban vannak versenyzőink. Az is fontos, hogy a kinti napsütéses időjárásnak köszönhetően D-vitaminnal is fel tudunk töltődni, ami ebben az időszakban itthon természetes úton nem menne.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 24-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!