Sport

2015.01.08. 10:50

Ez ilyen egyszerű

Mátészalka - Reménysugár: ha a hét hazai meccs többségét megnyeri a Szalka - elkerüli a kiesést.

Mátészalka - Reménysugár: ha a hét hazai meccs többségét megnyeri a Szalka - elkerüli a kiesést.Évek óta a szakadék szélén egyensúlyoz a Mátészalkai MTK. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat rendre a kiesés megúszásért hajt - eleddig jól manőverezett, nem zuhant a mélybe. A szatmáriak ezúttal is csak utolsó helyén veszteglő Bőcsőt előzik meg, mindazonáltal korántsem ilyen szomorú a kép. Olyannyira szoros a tabella, kiváltképp az alsóház, hogy a Falcsik-legénység ugyanis egyetlen győzelemmel akár a középmezőnybe is tornázhatja magát.

– Sajnálom, hogy számunkra túl korán ért véget az őszi szezon, mert éppen a végére rázódtunk össze – jelentette ki Falcsik Miklós, az MMTK trénere. – Régóta ugyanazzal a problémával küszködünk, nevezetesen azzal, hogy a játékosok különböző elfoglaltsága miatt keveset tudunk együtt gyakorolni. Hasonló okok következtében az idegenbeli mérkőzésekre szinte egyetlen alkalommal sem tudtunk teljes létszámban elutazni. Mindig sok volt a hiányzó, ez rányomta bélyegét a bajnoki . Hozzáteszem, a felnőttcsapat eredményes szereplése érdekében jó néhányszor arra kényszerültem, hogy a juniorok meccsét gyakorlatilag feladjam. Tettem ezt azért, hogy a két fronton is érintett fiatal játékosok pihentebbek legyenek... . Ami halvány reménysugár, hogy tavasszal hétszer játszhatunk hazai pályán, márpedig otthon bárkit képesek vagyunk megszorongatni. Előrelépésnek tekintem, hogy amíg korábban vendégként súlyos vereségeket szenvedtünk, ezúttal a berettyóújfalui meccs kivételével szoros csatákat vívtunk. Aranyét ért a bőcsi győzelem, mert a riválisok közül többen csak döntetlent értek el ott. Ugyanakkor nem rendelkezünk klasszikus átlövővel, ami nagyban befolyásolja a követendő taktikát, így jó védekezés és jó kapusteljesítmény mellett a rendezetlen védekezés elleni minél pontosabb játékra törekszünk. Ha a ziccerek és büntetők értékesítése hatékonyabb lesz, akkor még inkább bízhatunk a jó folytatásban.

Nincs szükség különböző matematikai műveletekre, Falcsik Miklós szerint a Mátészalkán esedékes tavaszi összecsapásokon áll vagy bukik a gárda sorsa.

– A cél a biztos bentmaradás, ehhez a hazai meccsek többségét meg kell nyerni! Ez ilyen egyszerű. Egyelőre úgy fest, a játékoskeretben nem lesz változás, egyúttal remélem, a fiúk is átérzik a feladat súlyát és mindent megtesznek a terveink teljesítése érdekében. Elképzelésünk megvalósításához sokkal jobb edzésmunka van szükség, és arra, hogy a korábbi időszakhoz képest még több felkészülési mérkőzést játszunk a tavaszi rajtig.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!