Sport

2015.01.28. 07:13

Jegyzet: A kínai nagy tűzfal

Elek Ákos a kínai piacon – nem gagyi. A 26 éves középpályás diósgyőri csapatkapitányból lett Huszti Szabolcs honfitársa a Csangcsun Jatajnál. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.<a href="http://nnp-admin.inform.hu/wp-admin/edit.php">All Posts</a>

Elek Ákos a kínai piacon – nem gagyi. A 26 éves középpályás diósgyőri csapatkapitányból lett Huszti Szabolcs honfitársa a Csangcsun Jatajnál. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.All Posts

Az irdatlan messzeségben folyó bajnokságról halvány sejtésünk lehet, ami viszont tény: Fabio Cannavaro, a korábbi ázsiai BL-győztes Kuangcsou Evergrande trénere (Marcello Lippi utódjaként), és többek között Alberto Gilardino és Vagner Love is a légiósok együttesét erősíti, így aztán most épp Kínában írják a Love-sztorit.

Az 1,365 milliárdos lélekszámú kommunista népköztársaság háromnegyede magashegység, vagyis a csúcsok országa, ahol nem csak az orom az öröm. Az egyik legősibb civilizációba csöppent a borsodiak tüzes válogatottja, Észak-Magyarországról Távol-Keletre vezetett a hosszú útja. Csangcsun agglomerációjával majdnem 8 millió lakosú, magyar léptékkel felfoghatatlan paraméterekkel bír.

Miközben Elek napjai a kapuhálók világában telnek, a világhálón is kolosszális magasságba repülnek a kínaiak. Az internetezők száma tavaly elérte a 648 milliós limitet. A múlt héten több, a kínai tűzfal megkerülését lehetővé tevő magánszolgáltatás is ellehetetlenült Kínában – a szolgáltatás blokkolását a cenzúra erősödésével magyarázzák. S hogy Eleknek mekkora falat lesz kínai menü, gyümölcsözik-e számára a mandarin nyelv, a Kecske évében kiderül. Ha beválik a számítása, az idén ő lehet a kínai Mekk Elek – mesés pénzért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!