Sport

2015.01.06. 10:58

Most a fejük sem fájna...

Dombrád - Borza László szerint, ha a szakmán kívüli problémák megoldódnak, bentmaradhat a Dombrád.

Dombrád - Borza László szerint, ha a szakmán kívüli problémák megoldódnak, bentmaradhat a Dombrád.Speciális feladat megoldására kényszerült a Dombrád. A megyei első osztályú futballcsapat – pályafelújítás miatt – valamennyi őszi fellépését idegenben tudta le, sőt, a tavaszról előrehozott Nyírmada elleni találkozón is Tiszakanyáron volt "otthon". Így a Tisza-partiak egyet tehettek: a lehető legtöbbet próbálták kihozni ebből a nem éppen előnyös szituációból.

Nos, a Borza-legénység tíz pontot kuporgatott össze, ami felettébb kecsegtető esélyt teremtett a megkapaszkodás kiharcolására. A hátrány ugyanis mindennek nevezhető csak vészesnek nem, a biztos bentmaradást jelentő tizenharmadik helytől alig több, mint egy győzelem választja el.

– Azt gondolom, a nyáron megfelelőképpen megerősítettük a játékoskeretet – vélekedett Borza László, a Dombrád edzője. – Úgy kalkuláltam, hogy ősszel tizenkét-tizenhárom pont megszerzésével nagyon jó pozícióba tudjuk hozni magunkat, annál is inkább, mivel a statisztika szerint csapatok pontjaik kétharmadát gyűjtik be otthon, egyharmadát idegenben, és a számok általában nem hazudnak... Tisztában voltunk azzal, rázós lesz a szezon első fele, ami sajnos, beigazolódott. A folytatásban azért sikerült meccseket nyerni , és értékes döntetlenek elérni, de az ősz derekától rendkívül sok hátráltató tényező nehezítette dolgunkat. A kapott gólok számával elégedett vagyok, mert ebből a szempontból a mezőnyben tizenegyedikek vagyunk, viszont a szerzett gólokat tekintve gyengén teljesítettünk. Egyértelmű kudarcként éltem meg a Szatmár Uniótól elszenvedett vereséget, valamint a Szakolyban hagyott két pontot. Ha csak ebből a két meccsből jobban jövünk ki, most a fejünk se fájna. Hozzátenném, öt alkalommal egy-egy góllal maradtunk alul, aki jártas a futballban, annak nem szükséges magyarázni, hogy ebből hazai pályán legalább a felét megnyerhettük volna. Egyszer, Nyírmadán szenvedtünk megalázó vereséget, illetve az említett két mérkőzés kivételével azt hiszem, megfelelően szerepeltünk annak ellenére, hogy nagyon sok piros lap sújtottak minket a játékvezetők.

Magyarán megmondva, a Dombrádnak tizennégy hazai összecsapás kínál esélyt elképzelései megvalósítására, ami így leírva nem tűnik kivitelezhetetlennek. Persze, ehhez mindennek klappolni kell!

– Remélem, mire ezek a sorok megjelennek a szakmán kívüli problémáink is megoldódnak, illetve sikerül nagyjából egyben tartani a csapatot, akkor bizakodó vagyok a jövőre nézve – érzékeltette Borza László, hogy akadnak még hiányosságok.. – Ellenkező esetben rettenetes küszködés lesz az egész tavasz...

KM-KT

Dombrádi darabok

A Dombrád megyei első osztályú csapatának mutató

A bajnoki állás: 15. Dombrád 16 2 4 10 14–29 10

A gárda valamennyi őszi mérkőzését idegenben játszotta.

A házi góllövőlista: 6 gól: Gombkötő Z. 3 gól: Kató I. 1 gól: Borbély L., Fabu R., Marcsek Z., Molnár A., Oncsó M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!