Sport

2015.01.10. 08:45

Pádár-bombák vágtak rendet a sorok között

Nyíregyháza - A magyar válogatott győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezőt – csak így tovább!

Nyíregyháza - A magyar válogatott győzelemmel kezdte a világbajnoki selejtezőt – csak így tovább!A házigazdák tényleg mindent, de mindent megtettek, hogy a junior világbajnoki selejtező pénteki nyitányán klappoljanak a dolgok. Pedig nem volt egyszerű megfelelni a szigorú kritériumoknak: a szimpla bajnoki mérkőzésekhez képest ég és föld a különbség, mármint ami előírásokat illeti. A nyíregyházi szervezőbrigád azonban nem ismert akadályt, így az ilyan fajsúlyú rendezvényre érvényes valamennyi kitételnek megfelelő körülményeket teremtettek a bujtosi csarnokban, holott akadtak nem várt nehézségek.

Jöhetett tehát a lényeg – a játék. Nos, már a francia–görög összecsapás sem volt piskóta. A torna nyitómeccsén több, mint két órán keresztül gyűrték egymást a felek, míg nem a gallok kicsikarták a győzelmet. Egyben bebizonyosodott: mindkét gárda ellen vért kell majd izzadni a mieinknek a remélt csoportelsőség, vagyis a továbbjutás érdekében.

Addig azonban akadt dolga a Demeter-legénységnek. Nem más, mint nyerni a lettekkel szemben. Sikerült. Jóllehet az első szettben tíz szervát rontottak a magyarok, így is célba értek. Sőt, a második etapban még erre is rátettek egy lapáttal: Pádár bombák vágtak rendet a balti sorok között. Nem lehetett vitás, ezt a játszmát is besöpörték a vendéglátók. Mindezt rezignáltan konstatálta a lettek sok nyarat látott mestere, akinek javára írandó – nem a keményvonalas orosz iskolán nevelkedhetett, mert egyetlen egyszer sem ordította le „fiai” fejét...

Kár, hogy a folytatásban lankadt a hazaiak figyelme, noha ebben a periódusban villogott leginkább a 18 évesen légiósnak állt Pádár Krisztián. Ennyi jutott a látogatóknak az örömből, a kazinbarcikai Blazsovics Péter vezérletével tekintélyes előnyt „gyártott” a zárószakaszban a honi alakulat, amely újfent elkapta a fonalat, azaz megtette kötelességét: diadallal kezdte menetelését.

A magyarok szombaton Görögország, míg vasárnap Franciaországgal játszanak – mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.

KM-KT

Röplabda: junior világbajnoki selejtező

Magyarország–Lettország 3:1

(21, 18, -22, 15)

Bujtosi csarnok, 300 néző, v.: Popovic (szerb), Tschrischnig (osztrák)Magyarország: Pádár K. 32, Banai M 9, Krupanszki 6, Blazsovics 13, Gacs 8, Török R. 4. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Török P., Gebhardt N 1. Szövetségi edző: Demeter György.Lettország: Smirnous 6, Avdejevs 13, Linins 7, Lancmanis 13, Beisa 5. Csere: Siknans, Pridans (liberók), Nazarovs 2, Tisko. Szövetségi edző: Deveikuss Jurijs.

Ász: 8–4. Rossz nyitás: 19–15.További eredmény: Franciaország–Görögroszág 3:1 (19, -20, 26, 33)

Mesterszemmel

Demeter György: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz a lettek ellen, de türelmes játékkal sikerült nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!