Sport

2015.02.18. 13:41

A melbourne-i meccs visszavágója Wroclawban

A lengyelországi tenisztornán nyert az ukrán Ilija Marcsenko is, így Fucsovics Márton találkozhat ausztráliai legyőzőjével.

A lengyelországi tenisztornán nyert az ukrán Ilija Marcsenko is, így Fucsovics Márton találkozhat ausztráliai legyőzőjével.

Jöhet a visszavágó! Ilija Marcsenko is megnyerte első fordulós meccsét a wroclawi ATP-challengertorna első fordulójában (a szlovák Jozef Kovalikot győzte le 6:4, 6:0-ra), így aztán a világranglistán a 127. helyen álló játékos a nyolcaddöntőben Fucsovics Mártonnal (168.) találkozik.

A két játékos legutóbb január 15-én játszott egymással, méghozzá a világ másik végén, Melbourne-ben, az ausztrál nyílt bajnokság selejtezőjének második fordulójában. Ez volt az a mérkőzés, amikor a nyíregyházi teniszezőnek négy meccslabdája is volt, ám végül 3:6, 6:4, 9:7-re veszített. Marcsenko később feljutott a főtáblára, ahol a nyolcadik kiemelt kanadai Milos Raoniccsal játszhatott.

Az a vereség akkor érezhetően megfogta Marcit, hiszen azóta két tornán is az első fordulóban búcsúzott, ám a keddi wroclawi győzelme (a német Maximilian Mertenert verte 3:6, 7:6, 7:6-ra) talán olyan lendületet adott neki, ami a Marcsenko elleni visszavágáshoz is elegendő lehet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!