Sport

2015.02.26. 18:07

A rutin segítségével előrelépni a tabellán

Nyírbátor - A nyírbátori pálya tökéletes állapotban várja a szombati rajtot.

Nyírbátor - A nyírbátori pálya tökéletes állapotban várja a szombati rajtot.

A magyar futballban többnyire az a jelszó: fiatalítani! Ezzel szembemenve Nyírbátorban arra törekedtek a téli játékosmozgások során, hogy rutinosabb futballistákkal erősítsék meg a keretet, hiszen annyi volt 21 éven aluli labdarúgó a keretben, hogy roppant hektikussá vált az NB III-as legénység szereplése.

Ennek megerősítésére csak egy eredménysor a 10–14. forduló közötti időszakból: 5–4-es hazai vereség az addig nyeretlen Hajdúböszörmény ellen (5–1-es vendégvezetés után!), gól nélküli döntetlen Jászberényben, 6–1-es vereség a DVSC-DEAC otthonában, 1–1 a Bp. Honvéd-MFA ellen otthon, majd 5–3-as siker Salgótarjánban…

Oláh Dávid és Farkas Márton személyében két olyan játékosra tettünk szert, akik ideális korban vannak, és nem kevés rutinnal rendelkeznek – mondta az igazolási taktikáról Baracsi Balázs, a Nyírbátori FC elnöke. – Ezzel együtt persze továbbra is fontos szempont a fiatalok szerepeltetése, nálunk biztosan nem lesz olyan gond, hogy melyik két huszonegy éven aluli játékos lépjen pályára. A jelenlegi, kilencedik helyünkről szeretnénk előrelépni, ezt tartjuk a tavasz legfontosabb feladatának, miközben hazai pályán igyekszünk majd kiszolgálni a közönségünket is.

A nyírbátoriakat jelenleg egy ponttal előzi meg a nyolcadik Jászberény, a hetedik Tiszaújváros hét ponttal tart előrébb, de a hátrányt szombaton csaknem megfelezheti az NYFC, hiszen éppen az őszi idénynyitón 3–1-re legyőzött borsodi csapatot fogadja. A nyírbátori pálya csaknem tökéletes állapotban van, ha nem lesz nagyobb mennyiségű csapadék, akkor minden további nélkül le lehet játszani az első tavaszi mérkőzést a füves játéktéren, vész esetére pedig rendelkezésre áll a szintén hitelesített műfüves pálya.

Téli játékosmozgás

A nyírbátori futballcsapat keretében bekövetkezett változások

Távozott: Dajka László (Jászberény), Osváth Sándor (Kemecse).

Érkezett: Farkas Márton (Kisvárda, ősszel Cigánd), Oláh Dávid (Kisvárda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!