Sport

2015.02.11. 19:48

A Tigers hajszálnyira volt a triplázásától

Nyíregyháza - A nyíregyházi amerikai focisták ezúttal a második helyen zárták a rangos teremtornát.

Nyíregyháza - A nyíregyházi amerikai focisták ezúttal a második helyen zárták a rangos teremtornát.

Nem sikerült a triplázás, pedig nem sok hiányzott hozzá. A Nyíregyháza Tigers amerikai focistái kétszeres címvédőként vágtak neki az elmúlt hét végén a 9. Cellect Aréna Kupának, amelynek a fővárosi Sport 11 csarnok adott otthont. A Tigrisek technikai okok miatt szinte beestek az első csoportmeccsükre, amit a Győri Sharks ki is használt, és nyert a még szinte buszon maradt nyíregyháziak ellen.

Aztán megrázták magukat a Tigrisek előbb leszedték a Budapest Eagles gárdáját, majd a Budapest Bulldogs együttesét végezték ki. Jöhetett az elődöntő, ahol a másik ágon győztes Dunaújváros Gorillaz következett. A nyíregyháziak újfent nem engedélyeztek pontot az ellenfélnek és győzelmük a finálét jelentette.

Ide a győri Cápák úsztak be, így jöhetett a nyitómeccs visszavágója. Mintegy ezren voltak kíváncsiak a döntőt, amelynek első félideje igazi erőfocit hozott mégpedig pont nélkül. A második félidő elején ugyan előnyhöz jutott a Győr, de nem sokkal később egyenlített a Tigers, így 8 perccel a vége előtt 6-6 állt az eredményjelzőn. Ekkor ugyan touchdownt ért el a Tigers, ezt azonban a bírók érvénytelennek találták.

A folytatásban a védelmek jeleskedtek, ezt a csatát a Tigers bírta jobban és Mihalik György révén előbb labdát szereztek a a nyíregyháziak, majd a vissza is vitték azt egészen az ellenfél célterületéig.

A játékvezetők azonban ismét belenyúltak a meccsbe és visszafújták a pontszerzést. Két perccel a vége előtt maradt az iksz, amikor nyíregyháziak megingását kihasználta a Győr és egy futott tuchdown után 13-6-ra elhúzott. És még nem volt vége, jöttek Tóth Gábor és Yuriy Nahornyak nagy pillanatai: előbbi egy egész pályás passzt adott az ukrán kiválóságnak aki ellentmondást nem tűrően pontokra váltotta azt, így a Tigrisek 28 másodperccel a mérkőzés vége előtt 13-12-re felzárkóztak.

A véghajrában a címvédő nem az egy pontos folytatást választotta, hanem nyerni akart ezért a két ponttal kecsegtető kisérlet mellett döntött. Tóth Gábor passzával Yuriy Nahornyakot vette célba, ám az elkapót a győri védők egyszerűen és szabálytalanul eltüntették a labda környékéről. A játékvezetők újabb tévedése következett, hiszen a védekezést szabályosnak ítélték így a döntőt és a tornát 13-12-re a Győr Sharks csapata nyerte.

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy csapatunk három éve zsinórban ott volt az ország legkeményebb amerikai football teremtornájának döntőjében – kezdte visszapillantását a tornára dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke és játékosa. - A termésünk két arany és egy ezüst, ami úgy vélem önmagáért beszél. A szabályok szerint huszonöt játékost lehetett nevezni, nálunk a keretből nyolcan újoncok voltak, számukra ez nem pusztán az első teremtorna volt ez, hanem egyben életük első mérkőzése is.

- Mindez számomra két dolgot igazol: egyrészt, hogy a tavaly elindított utánpótlás programunk eredményesnek mondható, másrészt továbbra is Nyíregyháza rendelkezik az egyik legmeghatározóbb amerikai football csapattal az országban. Ebből az is világosan látszik, hogy a város és a szponzorunk (Yummi) által befektette bizalom megtérül, érdemes felkarolni ezt a sportágat, hiszen Nyíregyháza neve egyre inkább összefonódik a sikerekkel, főként ha az elmúlt három év teremtornáját vesszük figyelembe.

Köszönet a szurkolóknak

– Köszönetet mondanom lelkes szurkolóinknak, akik most sem sajnálták az idejüket és pénzüket arra, hogy elkísérjék csapatunkat Budapestig és egész napon át tartsák bennünk a lelket. A rendezők és tornán jelenlévő szakemberek, újságírók is megjegyezték: a nyíregyházi szurkolók szeretete szinte dübörög a lelátókon. Igyekszünk ezt a sok jót visszaadni nekik az áprilistól induló nagypályás bajnokságban is – mondta végezetül dr. Szépe József.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!