Sport

2015.02.18. 10:21

Hogy nyugodt legyen a nyár – Kanyáron

Tiszakanyár - A bajnoki meccseken derül ki: istenigazából mire képes az átalakult megyei első osztályú csapat.

Tiszakanyár - A bajnoki meccseken derül ki: istenigazából mire képes az átalakult megyei első osztályú csapat.Már télen meg akarják alapozni, hogy Kanyáron „nyugis” legyen a nyár. A megyei első osztályú futballcsapat jelenlegi pozíciója ugyanis nem engedi meg a lazítást. A tizenegyedik hely, kiváltképp a kiesőzónában rekedt riválisokkal szembeni csekély pontelőny lépésekre sarkalta a szakmai stábot. Vagyis, nem láblógatással telnek a napok, miközben új csapásirány mentén halad a munka.

– A realitások talaján akartunk maradni az átigazolások tervezésekor – fedte fel a kártyákat Koskovits György, a Tiszakanyár edzője. – Arra törekedtünk, hogy minél több helyi kötődésű fiatal kerüljön az egyesülethez, annak közelébe, éppen ezért több ifista is a felnőttekkel készül. Egyben szerettük volna elérni, hogy motivált, terhelhető játékosokból álló keretet alakítsunk ki, az edzőmeccseken tapasztaltak azt bizonyítják, hogy jól döntöttünk. Persze, a puding próbája az evés, istenigazából a bajnoki meccseken derül ki, hogy mit is ér valójában a csapat.

Az a gárda, amely öt friss szerzeményt mutathat fel. A belső védő Hidi Norbert, és az „Edu” néven ismert jobb oldali ukrán hátvéd a Kisvárda kötelékéből érkezett, míg a kapus, Kromplák Gyula az „osztálytárs” Kemecsétől szegődött a Tiszakanyárhoz. A dombrádi Bárány László szintén a hátsó alakzatot erősíti a folytatásban, míg a támadóként bevethető Koi Balázs a megye kettes Paptól érkezett.

A változatosság kedvéért ugyancsak öt labdarúgó hagyta el az öltözőt. A „nagy öregek” közül Göncz Bertalan – a hírek szerint – a Balkány kiszemeltje, Bagin Sándor pedig a Nyírpazony színeiben szerepelhet tavasszal. Mindeközben Babják Csabát a Szakoly szólította soraiba, míg Gráf Levente a másodosztály Kelet-Magyarország csoportban a bentmaradásért hajtó Beregdarócot segíti a szezon hátralévő részében. A kapus Kántor Péter is a távozók listáját gyarapítja, ő a Kéket választotta.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!