Sport

2015.02.19. 09:54

Somogyi-gála – csodagóllal

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Újfehértó színvonalas csatában nyerte a rangadót, de még nem ünnepelhet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az Újfehértó színvonalas csatában nyerte a rangadót, de még nem ünnepelhet.Prímán fest az újfehértói sportcsarnok. Ennél már csak az szebb, ha a szurkolók dugig megtöltik az impozáns arénát. Így igazán jól mutatott, amikor a Sky Travel futsal megyei bajnokság 13. fordulójában telt ház, négyszáz drukker ovációja verte fel a környék csendjét. Naná, hisz a hazai csapat rangadót nyert a Nagycserkesz ellen, a nézők pedig vörösre tapsolhatták a tenyerüket.

Az Urr László vezényelte házigazda színvonalas összecsapáson gyűrte le egyik legfőbb riválisát, másfelől olyat láthattak, ami minden igényt kielégített. A fehértói Somogyi Márk öt találattal alapozta meg a sikert – közte egy csodagóllal, amely előtt varázslatos mozdulattal vágta át a vendég védelmet. A gólkirály jelölt Szilágyi Ákos ezúttal a kiszolgálóként jeleskedett, alárendelve magát a gárda érdekeinek.

A bajnoki cím megszerzésének szempontjából rendkívül fontos volt a diadal, mivel mindeközben a másik nagy vetélytárs, a Monbebe hat ponttal gyarapodott. Hokk Béla „fiai” előbb 7–4-re verték a Gyulaházát, majd – miután a Mátészalka betegségekre, sérülésekre hivatkozva nem utazott el Nyíregyházára – újabb „győzelmet” könyvelhetett el. Ez pedig nem kevesebbet jelent, minthogy az utolsó kör előtt az Újfehértó és a Monbebe azonos pontszámmal nyomul a tabella élén. Megjegyzendő: ebben az esetben a jobb gólkülönbség rangsorol, így a Csengerbe utazó Újfehértó várhatja a legkedvezőbb helyzetből a február 23-ra kiírt zárást.

Ami meglehetősen izgalmasnak ígérkezik. Különösen, hogy a Nagycserkesz–Monbebe derbi is a program részét képezi.

KM-KT

A Sky Travel megyei bajnokság 13. fordulójának eredményei

  • Újfehértó–Nyírség-Copy Nagycserkesz 7–3
  • GFSE Oros– Csenger 6–8
  • Monbebe–Gyulaháza 7–4.
  • A bajnokság állása

    1. Újfehértó 33 pont

    2. Monbebe 33

    3. Nyírség-Copy Nagycserkesz 30

    4. Mátészalka 21

    5. Gyulaháza 15

    6. Csenger 12

    7. Nyírbátor 9

    8. GFSE Oros 0.

    Elhalasztott mérkőzés pótlása, február 19. csütörtök: 18.30 Gyulaháza–Nyírbátor, 18.30

    14. forduló párosítása: február 23., hétfő, 18.30: Nagycserkesz–Monbebe, Nyírbátor–GFSE Oros, Mátészalka–Gyulaháza, Csenger–Újfehértó.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!