Sport

2015.02.09. 11:23

Tengernyi díj talált gazdára

Kisvárda, Nyíregyháza - Kisvárdai és nyíregyházi sportcentrumos siker is született a nagy sikert aratott nemzetközi kézilabda-tornán.

Kisvárda, Nyíregyháza - Kisvárdai és nyíregyházi sportcentrumos siker is született a nagy sikert aratott nemzetközi kézilabda-tornán.

Két-két fiú és lány korosztályban, összesen harminc csapat részvételével rendezték meg nagyszabású nemzetközi tornát, a HUN-IOR-t. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott vetélkedés nagy sikert aratott a csapatok részéről, remek időpontban, a korosztályos bajnokságok tavaszi rajtja előtt, kiváló szervezés mellett dőltek el a helyezések.

A csoportmérkőzéseket hét különböző helyszínen, Csengerben, Demecserben, Tiszavasváriban, Nagykállóban, Nyírbátorban, Kisvárdán és Vásárosnaményban rendezték, a vasárnapi helyosztókra pedig Nyíregyházára költözött a mezőny, a Wesselényi Szakközépiskolában, illetve a bujtosi csarnokban zárult a viadal. Programot jelentett az is a résztvevők számára, hogy közösen tekintették meg a szombat esti Nyíregyháza KC–Ferencváros NB I B-s férfimérkőzést.

A mezőnyben 13 határon túlról érkezett csapat kapott helyet, Romániából, Szlovákiából és az ukrajnai Kárpátaljáról érkeztek vendégek. Közülük a felvidéki nagymihályiak gazdagodtak tornagyőzelemmel az U18-as lányok között. Két megyebeli siker is született: az U13-as lányoknál a Kisvárdai KC SE, az U14-es fiúknál a Nyíregyházi Sportcentrum végzett az élen. Érdekesség, hogy edzői fronton mindkét siker egy családban maradt, hiszen a várdai lányokat Rácz Sándor, a sportcentrumos fiúkat felesége, Ráczné Cserés Erzsébet irányítja. A viadal utolsó döntőjét az U19-es fiúknál a hajdúnánásiak nyerték a nagybányaiak ellen.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 10-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!