Sport

2015.03.13. 11:47

A meglepetés ereje: erre nem számítottak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mint korábban, a megyei első osztályú soros fordulójának beharangozójában utaltunk rá, a központi előírás értelmében március 15-i, nemzeti ünnepen nem lehet bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendezni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Mint korábban, a megyei első osztályú soros fordulójának beharangozójában utaltunk rá, a központi előírás értelmében március 15-i, nemzeti ünnepen nem lehet bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendezni.

Márpedig az ominózus vasárnapra jutott volna a program java. Az erre az esetre érvényes utasítás szerint a találkozókat szombaton, netán későbbi időpontokban játszhatják. A bökkenő csak az, erről csupán csütörtök délelőtt próbálta értesíteni az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság a csapatokat... Az információ a meglepetés erejével hatott az eredeti verzióra, vagyis a hét végi (jobbára vasárnapi...) fellépésre készülő egyesületekre. Kiváltképp a másodosztályban szereplőket érintette felettébb váratlanul eme fejlemény.

Tény tovább, hogy az idő rövidsége miatt a csapatvezetők, edzők már nem tudták értesíteni valamennyi labdarúgójukat a változásról, nem beszélve az ifjúsági gárák tagjairól, akik például a délelőtti órákban az iskolapadban ültek. Az utazások átszervezése is jelentős akadályba ütközött, ehhez párosul a munkahelyi elfoglaltságokból adód probléma. Elvégre amatőr fociról van szó...

A következmény: a megyei másodosztály mindhárom csoportjában mérkőzések maradnak el – hol több, máshol kevesebb. Ráadásul jelen pillanatban még az sem jelenthető ki biztosan, pontosan miként alakul a forgatókönyv, így csupán tájékoztató jellegűnek tekinthető a közölt menetrend.

Abba már belegondolni sem merünk, a megye hármas gárdák köreiben milyen reakciókat szült a módosítás...

Labdarúgás: megyei II. osztály, 18. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Rakamaz Takarék-csoport

Tippel: Riczu Róbert, a Rakamaz játékos-edzője.

Szombat. Nyírpazony (8.)–Újfehértó (5.): – Döntetlengyanús.

Levelek (7.)–Nyírvasvári (12.): – A Leveleket jobb csapatnak tartom, különösen úgy, hogy otthon játszik.

Ófehértó (13.)–Vasmegyer (15.): – A kiesés ellen küzdő csapatok találkozóján győzhetnek a hazaiak.

A Rakamaz–Sényő-Carnifex, Apagy–Encsencs, Kótaj–Napkor, Gávavencsellő–GFSE Oros és a Terem–Nyíribrony mérkőzés elmarad.

Nyírerdő-csoport

Tippel: Karasz Attila, a Záhony játékos-edzője.

Szombat. Vaja (7.)–Nyírkarász (4.): – Két olyan csapat találkozik, amelyek alaposan ismerik egymást, így bármi megtörénhet. A vendégeket esélyesebbnek gondolom.

Ajak (8.)–Újdombrád (14.): – Az Újdombrád nehéz helyzetben van, minden pontra égető szüksége lenne, de nem hiszem, hogy most gyarapítják ennek számát.

Gyulaháza (5.)–Őr (16.): – A hazai csapat nagyon meghatározó ebben az osztályban, és a télen még tovább erősödött, így a szimpatikus vendégeknek nem sok esélyt adok.

Tiszamenti SE (15.)–Pap (10.): – Óriási bravúrt ért el a hazai csapat az elmúlt héten, nagy kérdés, hogy tudják majd ezt kezelni.

Pátroha (12.)–Vásárosnamény (1.): – Tapasztaltam a Pátroha küzdeniakarását Fényeslitkén, így elmondhatom, nem lesz egyszerű dolga a listavezetőnek, de nem most fog botlani.

Demecser (9.)–Nagydobos (11.): – Az átalakult Demecsert tartom a meccs esélyesének, a Dobos viszont még nem játszott döntetlent...

A Záhony–Mátészalkai MTK és a Kék–Fényeslitke találkozó elmarad.

Kelet-Magyarország-csoport

Tippel: ifj. Juhász Ernő, a Tiszakóród edzője.

Szombat. Nyírmeggyes (7.)–Tarpa (11.): – A Tarpa jól erősített, akár idegenben is nyerhet.

Nagyecsed (1.)–Kölcse (15.): – Aligha lehet kétséges az eredmény.

Szatmárcseke (14.)–Csenger (2.): – Nagyon szurkolok a Csekének, de hogy ez mire lesz elég...

Tisztaberek (6.)–Tyukod (10.): – Remélem, nem csupán az első meccsen mutatta meg a berek, mennyire jó csapat!

Túrricse (8.)–Mérk-Vállaj (4.): – Iksz. Ennyi.

Beregdaróc (16.)–Vámosoroszi (5.): – Érdekes egy meccs lesz. Képtelen lennék megjósdolni, mire megy egymással a két csapat.

Tiszakóród (12.)–Nyírcsaholy (3.): – Ez lesz az első hazai meccsünk ebben az évben. Szeretnénk győzelemmel bemutatkozni otthont, de tudjuk, hogy a Csaholyt felülmúlni nem egyszerű feladat.

A Tunyogmatolcs–Milota mérkőzés elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!