Sport

2015.03.04. 10:53

„Bikául” játszottak – a kapus két gólpassza

Nyíregyháza - A Szabolcsi Sólymok ötödik helyen fejezték be a bajnokságot.

Nyíregyháza - A Szabolcsi Sólymok ötödik helyen fejezték be a bajnokságot.A Szabolcs Jégsport Egyesület jégkorongcsapata két bajnoki mérkőzést játszott a hét végén. Az influenzajárvány miatt elhalasztott meccs pótlásán „hazai” környezetben – ami esetükben Debrecent jelenti – a Szigeti Bikákat fogadták, és nagyon elpáholták ellenfelüket. Akárcsak az ESMTK-Druck-Ker együttesét, amely összecsapáson a nyíregyháziak kapusa, Nagy Csaba kiemelkedő védései mellett két gólpasszt is jegyzett! Az utolsó fordulóban csoportdöntőnek beillő találkozón, a még veretlen Kanadai Magyar Hokiklub ellen lép színre az SZJE Budapesten.

Eközben a Szabolcsi Sólymok vegyes utánpótlás bajnokságban érdekelt legénysége számára véget ért a küzdelemsorozat. A zárókörben a budapesti – közelebbről kőbányai – csapattal mérkőztek, mindjárt két alkalommal. A tét a negyedik hely megszerzése volt: a felek az előző évadban a harmadik pozícióért csatáztak, a párharc akkor nyíregyháziak sikerével zárult. Ezúttal alulmaradtak, mindazonáltal a teljes igazságoz tartozik, hogy a hazai pálya hiánya nagy mértékben befolyásolta a két hasonló képességű gárda külön csatájának kimenetelét.

Ettől függetlenül dicséretet érdemelnek a fiúk, mégpedig a szülőkkel és vezetőkkel egyetemben, amiért ebben – az eddigi talán legnehezebb, rendkívül sok utazással terhelt szezonban – egyáltalán nem vallottak szégyent.

KM

OB IV Keleti csoport

Szabolcsi JE–Szigeti Bikák 8–1 (2–0, 4–1, 2–0)

Gól: Nádasdi 3, Szabó D. 2, Lády 2, Vincze.

Szabolcsi JE–ESMTK-Druck-Ker 13–5 (1–3, 9–1, 3–1)

Gól: Szabó D. 4, Kukucska B. 4, Kukucska S. 2, Vincze, Szabó A., Dániel.

Vegyes Utánpótlás Bajnokság

White Sharks HC–Szabolcsi Sólymok 7–4 (3–3, 3–0, 1–1)

Gól: Szabó T., Talpas, Bélteki D., Szőke.

Szabolcsi Sólymok–White Sharks HC 4–10 (2–3, 2–4, 0–3)

Gól: Kerle 2, Szőke, File.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!