Sport

2015.03.05. 19:40

Marcitól várják a győzelmeket

Nyíregyháza - A magyar Davis-kupa-válogatott pénteken Győrben Moldova csapata ellen lép kemény borításra.

Nyíregyháza - A magyar Davis-kupa-válogatott pénteken Győrben Moldova csapata ellen lép kemény borításra.

Miként két éve, úgy ismét Moldova a magyar Davis-kupa válogatott ellenfele az euro-afrikai zóna II-es csoportjában. Akkor Chisnau volt a helyszín, most a magyar fél a pályaválasztó, Győr a házigazda. A hétvégi párharc péntek délután az újonc Borsos Gábor (1077. a világranglistán) és a moldovaiak elsőszámú játékosa, Fucsovics Márton régi ismerőse, Radu Albot (143.) mérkőzésével indul, majd pályára lép a nyíregyházi teniszező (165.), akinek pénteki ellenfele Andrei Cimac (892.) lesz.

– Úgy gondolom, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei, mondom ezt a hazai pálya miatt, no és azért, mert a moldovaiaknál sérülés miatt nem áll rendelkezésre a második számú játékos – mondta Fucsovics Márton, aki részese volt a két válogatott legutóbbi mérkőzésének, amikor az ellenfél 3–2-re legyőzte a mieinket. – Győrben még nem játszottam, azon a borításon, amelyen a meccset rendezik viszont már igen, és mondhatom, az fekszik nekem és a többi társamnak is. Ez az igazán fontos. Jó lenne, ha hosszú évünk lenne az idei a Davis-kupában, ehhez az kell, hogy meccseket nyerjünk. A magam részéről én idén valamennyi találkozón a válogatott rendelkezésére fogok állni.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!