Sport

2015.03.11. 19:50

Pedig derekas munkára törekedett

Tiszavasvári - Az edzői szerepbe beugró Fazekas Viktort bántja, hogy nem tudta győzelemre vezetni a Tiszavasvárit.

Tiszavasvári - Az edzői szerepbe beugró Fazekas Viktort bántja, hogy nem tudta győzelemre vezetni a Tiszavasvárit.Minden, de minden balul sült el Tiszavasváriban. A tavaszi nyitány előtt kidőlt Mirgai László, a megyei első osztályú futballcsapat trénere, akitől ideiglenesen Fazekas Viktor örökölte az „elárvult” tisztséget.

Az utolsó mohikán

A régi szép idők utolsó mohikánja anno még lobogó üstökkel debütált a második vonalban jegyzett együttesben – immár a keret legrutinosabb játékosaként próbált derekas munkára törekedni a remélt győzelem érdekében.

Mindhiába. Az Ibrány alaposan kitolt a hazai pályán kezdő Vasvárival. A harmadik helyen táborozó házigazdák 2–0-ra elbukták a nyugodt szívvel rangadónak titulálható összecsapást, ami megviselte a szakvezetői posztot betöltő csatárt.

Ez teljesen más

– Csütörtök reggel Mirgai László hívott fel, hogy becsípődött a dereka, és tartsam meg a délutáni edzést a fiúknak – taglalta az elmúlt napok eseményeit Fazekas Viktor. – Hozzátette: kétséges az is, hogy szombaton el tud jönni a meccsre. Felmerült, hogy Héri Géza, az ifjúsági csapat edzője „ugrik be”, végül mellettem döntöttek. Egészséges drukk dolgozott bennem, jól éreztem magam ebben a szerepkörben, csak egy volt baj, a kilencven perc nem úgy alakult számunkra, hogy örömmel tekintsek vissza erre a néhány napra.

– Az igazság az, hogy ides­tova tíz éve foglalkozom gyerekkel, de egy felnőttcsapatot irányítani sokkal összetettebb feladat, amit most a saját bőrömön tapasztaltam. Bár csupán félig-meddig töltöttem be a posztot, mert jobbára követtem a mester utasításait. Nagyon akartam a győzelmet, hihetetlenül sajnálom, bánt, hogy vereség lett a vége.

Fazekas Viktor tíz hónapot hagyott ki súlyos sérülés miatt, az őszi szezon hajrájában lépett ismét pályára. Noha harmincnyolc esztendős, esze ágában sincs abbahagyni.

Nagy megtiszteltetés volt

– Egyelőre még a játékra szeretnék koncentrálni, aztán majd meglátjuk, mit hoz az élet. Jó erőben vagyok, élvezem a focit, ami kitölti az életemet, a többi pedig majd jön magától. Ehhez még annyit, az eredménytől, a mérkőzéstől függetlenül nagy megtiszteltetés volt nekem, hogy rám bízták a csapatot, és ez tényleg nem csak duma.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!