Sport

2015.04.28. 13:40

Azért még nem dőlt össze a világ

Nyíregyháza - Mentális fáradtság miatt volt kénytelen feladni a 24 órás bajnokságot a tavalyi második Tihor Csaba.

Nyíregyháza - Mentális fáradtság miatt volt kénytelen feladni a 24 órás bajnokságot a tavalyi második Tihor Csaba.

Azért nagyobb tragédia is történt már annál, minthogy valaki a tervezett 24 óra helyett a hirtelen jött nagy melegben „csak” 10 óra 23 perc 11 másodpercig bírta a tempót és 102,061 kilométer megtétele után kénytelen volt feladni a versenyt. Tihor Csaba, a Nyírségi Futók SE versenyzője járt így a szokás szerint Sárváron rendezett 24 órás országos bajnokságon, ahová a tavalyi, korosztályában szerzett második helyezése alapján szép reményekkel érkezett.

Ugyan a tiszaberceli származású ultrafutó érthetően nem boldog attól, hogy a sárvári vár körül kialakított 1031 méteres pályán „csak” 99 kört teljesített, aztán jött egyfajta mentális fáradtság, és még az éjszaka beállta előtt feladta a viadalt, azért vár még rá feladat bőven. Egyelőre kérdéses, hogy az ötven kilométeres országos bajnokságon rajthoz áll-e, de a fő cél erre az évre vonatkozóan amúgy is az őszi Bécs–Budapest szupermaraton teljesítése.

Ugyancsak a 24 órás viadalon indult a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, Görbe Szabolcs, aki 66 kört teljesítve, 8:55:33 óránál, 68,047 kilométer megtétele után adta fel a versenyt. Élete második hatórás viadalát teljesítette Pivnyik László (NyiFuSE), aki 53 körrel, 54,834 km-rel zárt, amivel az abszolút verseny 15. helyén zárt, és ez a korosztályában (40 év alatt) a negyedik helyezéshez volt elegendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!