Sport

2015.04.02. 16:37

Dávid fekve nyomta ki a bronzérmet

Nyíregyháza - A Mérk Kinizsi SE kiegyensúlyozottan versenyzett a junior Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - A Mérk Kinizsi SE kiegyensúlyozottan versenyzett a junior Európa-bajnokságon.

Három új országos rekord, egy bronzérem, összetettben pedig a hatodik hely. Ez a termése Rácz Dávidnak, aki nemrég ott volt a csehországi Plzenben a junior erőemelő Európa-bajnokságon.

A Mérk Kinizsi SE kiválósága a 74 kilósok mezőnyében a legfiatalabb volt, végül kiegyensúlyozott versenyzéssel 567,5 kg-os összteljesítményig jutott, ami az összetett 6. hely megszerzésére volt elég.

Guggolásban harmadik kísérleténél nagyon koncentrálva és remek technikával teljesítette a 192,5 kg-ot, ami új országos csúcs, a régi 175 kg volt. Szűcs Sándor tanítványának a fekvenyomás a fő száma, ennek megfelelően 155 kg-os teljesítménnyel, öt kilóval megjavítva az eddigi országos rekordot, megszerezte a bronzérmet.

Felhúzásban végül 220 kilóval zárt, így 567,5 kg-os összetett teljesítménye szintén új országos rekord (régi: 536 kg). Dávid magabiztos, egyre kiegyensúlyozottabb nemzetközi szereplése a jövőre nézve bizakodásra adhat okot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!