Sport

2015.04.13. 19:57

Három pontot érő ráadás

Nyíregyháza - Sokat tett a győri meccs sikeréért a Szpari, pénteken a Kecskemét lesz a vendég.

Nyíregyháza - Sokat tett a győri meccs sikeréért a Szpari, pénteken a Kecskemét lesz a vendég.

Három pont, egy, egy sem... Az első félidőben így gondolhatták a Szpari drukkerei, a másodikban a hazaiak egyenlítését követően az iksz is jónak tűnt, majd akár az is elúszhatott volna. A vége aztán diadal volt, hiszen Pekár László a győri találkozó utolsó percében három pontot érő szép gólt szerzett, a Spartacus pedig igen értékes három ponttal lett gazdagabb.

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Igaz szerencsés góllal szereztünk vezetést, de után még több helyzetünk is volt és növelni tudtuk az előnyünket. Szünetben alaposan felrázta csapatát Miriuta, nem véletlenül nyilatkoztam a találkozó előtt, hogy a győrieknek nagyon erős a kerete. Ebben a játékrészben jobbak voltak a hazaiak, sikerült is egyenlíteniük. Akkor aláírtam volna az ikszet és én sem örültem amikor öt perc hosszabbítást mutattak be. Aztán nem bántuk, a hatalmas akarásnak meg lett az eredménye, hiszen Pekár Laci egy remekbe szabott góllal feltette az ire a pontot – vélekedett a győri találkozóról Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

- Mindent egybevéve megérdemelten nyertük, igaz a döntetlen is igazságos lett volna – folytatta a mester. – A szerencsével sem álltunk hadilábon, Balogh Jani jóvá tette az első gólnál elkövetett hibáját és a meccsben tartotta a csapatot. Az utolsó perc aztán parádés volt, hiszen Hali (Juraj Halenár, a szerk.) mértani precizitással passzolt Pekár Lacihoz, aki higgadtan és nagyon szépen élt a lehetőséggel.

A Szpari szakvezetője a tévében látott nyilatkozatában megígérte Pekárnak, hogy egész cukrászdát kibérel majd neki. Hétfőn rákérdeztünk erre is.

- Természetesen tartom majd a szavam, már több cukrászba bejelentkezett, hogy szívesen látná a csapatot. Kerítünk majd rá lehetőséget - jött a válasz.

Fortuna azért most a Szparival volt. Kezdte a hazaiak öngóljával, majd nem sokkal később Rudolf Gergely óriási helyzeténél is a vendégekre mosolygott, hiszen a labda a kapu torkában álló támadó lábáról kifelé pattant. Így aztán nem lett igen korán egy-egy, sőt az első félóra elteltével már két gólosra nőtt a nyíregyháziak előnye. Az is különleges gól volt, hiszen Törtei szabadrúgását a kapunak háttal álló Halenár nem a fejével, hanem a hátával csúsztatta meg, a labda így került Fodor Ferenc elé, aki ugyancsak a kapunak háttal állva ügyesen bólintott a jobb sarokba.

- Annyiban begyakorolt figura volt, hogy ilyen szabadrúgásnál mindenki tudja, hogy merre induljon fejelni. Én is ezt tettem, abban pedig szerencsén volt, hogy Hali csúsztatásra éppen arra szállt, amerre beindultam. Ugyan háttal álltam a kapunak de jól éreztem, hogy merre kell fejelnem, és boldog vagyok, hogy a labda a hálóban között ki. Nagyon fontos három pontot szerzetünk, ráadásul ez a győzelem még inkább összehozta a csapatot. Ráadásul nekem plusszöröm, hogy a korábban sérült sarkammal semmi gond nem volt- tudatta a védő, aki egyébként vasárnap este a sporttévé vendége volt.

A csapat busza vasárnap hajnalban, fél három körül ért a klubháza elé. Az érthetően jókedvű játékosoknak "gyorsan " kellett aludniuk, hiszen vasárnap délelőtt tréning volt.

- Azért döntöttem a vasárnapi átmozgatás mellett, mert így a hétfőt megkapták pihenőnek a játékosok és keddtől már teljese intenzítással készülhetünk a péntek este meccsre, amelyen a Kecskemét lesz a vendég- indokolta meg mindezt Mátyus János.

A szurkolók tehát pénteken villanyfényes meccsen láthatják kedvenceiket, akik egy újabb sikerrel tehetnék még értékesebbé a győri pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!