Sport

2015.04.22. 07:24

Meglepetés volt, de kellemetlen

Nyíregyháza - Ligakupa: a Honvéd már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Nyíregyháza - Ligakupa: a Honvéd már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát.

Gólt nem kapni is minél hamarabb az ellenfél kapujába találni! Ez lett volna a legfontosabb a Szpari szempontjából kedden este a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján. Mint ismert, a kispesti meccset a Honvéd nyerte 3–0-ra. Nos, az első játékrész hajrájáig támadgatott is a nyíregyházi együttes, volt amikor csak Rubus Tamás és Szokol Zsolt jelentette a védősort, ám zömében csak lehetőségig jutottak a hazaiak. A legnagyobb helyzetet Koller Krisztián puskázta el, aztán pár perc alatt minden eldőlt a továbbjutás. Egy kontrából a csereként beállt Ihrig-Farkas Sebestyén révén vezetéshez jutottak a kispestiek, majd a ráadásban Rubus Tamás szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Kone tizenegyesénél ugyan jó irányban vetődött a Kispesten büntetőt hárító Ovszijenko Volodimir, ám a labda átperdült a testén.

A második félidőre már csak az maradt, hogy kozmetikázzák az eredményt a hazaiak, erre a második percben Marko Vidvic bevarrt egy szabadrúgást. Nem sokkal később Koller lövése kipattant a kapusról, a szemfüles Vámos Márk pedig 14 méterről nem hibázott. Ezt követően jó ideig unalmas mezőnyjátékot láthattak a nézők, majd jött egy ugyancsak jogos, de hazai tizenegyes, amit Rezes László biztosan értékesített. A hajrában két lehetősége is volt a Szparinak az egyenlítésre, ám Rezes szabadrúgása, elkerülte a kaput, majd Mohamadou Abdoraman lába előtt suhant el a labda.

Meglepetést ígért Mátyus János, a hazaiak mester, ám amit ehhez elvárt, a fegyelmezett, pontos hatékony játék, illetve és a bajnokikon megszokott harcosság hiányzott a csapatból. Így aztán feketeleves lett a vége, mit a hazaiak főztek meg maguknak. Így a bajnokokin a a Szpari nyert kétszer, a Ligakupában pedig a Honvéd, és az elődöntőbe jutott. A tanulságok levonása után mihamarabb le kell feledni a meccset és fel kell pörögniük a nyíregyháziaknak, hiszen szombaton bajnoki jön, mégpedig itthon az MTK ellen. Akkor a kedditől sokkal több kell.

Nyíregyháza Spartacus - Budapest Honvéd 2-3 (0-2)

Városi Stadion 700 néző, v.: Berke (dr. Varga, Punyi)

Spartacus: Ovszijenko - Kostic, Szokol, Rubus, Bosnjak, - Kostic (Ivanovs 57.), Arziani, Abdouraman, Zofcák (Vámos, a szünetben), - Pekár (Rezes, a szünetben), Koller, Dartsimelia (Seydi 57.). Vezetőedző: Mátyus János

Honvéd: Horvát A. – Botka, Erdős, Kosnic, Kristi, Vidovics (Projic 59.) – Gazdag, Göblyös – Ontivero (Ihrig-Farkas 35.), Kone (Youla 68.), Izazola (Holender 59.). Vezetőedző: Marco Rossi.

Gól: Vámos (61.), Rezes (tizenegyesből 81.), illetve Ihrig-Farkas (41.), Kone (11-esből, 45+1), Kosnic (47.)

Továbbjutott: a Honvéd, kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.

További eredmények

Szigetszentmiklós)-Ferencváros 2-3 (0-1)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 10-3-as összesítéssel.

MTK Budapest - PMFC-Matias 1-0 (1-0)

Továbbjutott: az MTK, kettős győzelemmel, 2-0-ás összesítéssel.

szerdán: Videoton FC - DVSC-TEVA 17.30 (az első meccsen: 3-2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!