Sport

2015.05.17. 11:01

Harcok között maláj edzőtábor

Nyíregyháza - Szabó Gábor a hét végén már Honkongban lép küzdőtérre.

Nyíregyháza - Szabó Gábor a hét végén már Honkongban lép küzdőtérre.Már csak egy legény van agáton, mégpedig Szabó Gábor Végrehajtó. Az elmúlt esztendő októberében a Magyar Prémium MMA Ligának köszönhetően négy magyar versenyző kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa tudását Kínában K–1 és MMA szabályrendszerben szervezett versenyeken. Különböző okok miatt már csak a nyíregyházi harsos képviseli a magyar versenyzőket, rajta kívül a szegedi MMA-edzőként dolgozó szegedi Forró László. A főhadiszállás továbbra is Szecsuan tartomány fővárosában, a többmilliós Chengduban van.

Gábor az év elején pár napot itthon tölthetett, majd repült vissza Kínába, hogy folytassa harcos misszióját.

- Egy nagyszabású gálát hoztak össze itt Chengduban április végén amelyen mérkőztem én is- kezdte lapunk tájékoztatását az elmúlt időszakról Szabó Gábor. – A "Legend of Emei" elnevezésű gála sajtótájékoztatójára vendégül hívták az USA ból a ketrecharc nehézsúlyú bajnokát, az UFC sztárját Anthony "Rumble" Jakson-t.

– A gálán MMA szabályrendszerben 3x5 percben küzdöttem egy kínai bajnok ellen – folytatta élménybeszámolóját a Végrehajtó. – Úgy éreztem enyém a győzelem, de a hazai pálya az ellenfelemnek kedvezett, így pontozásos vereséget szenvedtem. A mérkőzés közben több olyan helyzet is volt, hogy majdnem sikerült feladásra kényszeríteni az ellenfelem, de valahogy mindig ki tudott kerülni a fojtásaimból és feszítéseimből, nem véletlenül bajnok a srác.

– A gálán részt vettek muay thai versenyzők is Malajziából. Megismerkedtem velük, és május elején már ott edzőtáboroztam velük Malajzia fővárosában Kuala Lumpurban. Egy hétig élveztem a vendégszeretetüket abban a gyönyörű országban, csodálatos környezetben. Megismerkedtem nagyon sok érdekes emberrel, a világ számos tájáról, sőt találkoztam olyan harcossal is akivel ősszel Kínában, egy versenyen küzdöttük mind a ketten. Sajnos véget ért, és vissza utaztam Chengduba, mert újabb megmérettetés vár rám Hongkongban K-1 szabályrendszerben- zárta elektronikus levelét a Végrehajtó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!