Sport

2015.05.03. 19:14

Még egyszer szívesen utaznának...

Nyíregyháza - Elbukta a TF elleni első mérkőzést a Fatum-Nyíregyháza.

Nyíregyháza - Elbukta a TF elleni első mérkőzést a Fatum-Nyíregyháza.Az idény során annyiszor buszozott már el a fővárosba a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata, hogy a vasárnapi túra talán már meg sem kottyant senkinek. Ráadásul a nyírségiek tehettek arról, hogy ez legyen az aktuális bajnoki évad utolsó idegenbeli túrája – ehhez „csupán” győzni kellett volna a TF otthonában. Nos, az 5. helyért kiírt, egyik fél két sikeréig tartó párharc nyitómeccsén nem sikerült megteremteni az esélyt a gyors zárásra – alulmaradtak a nyírségiek.

A első szettben több szervát „lenyeltek” a vendégek, aminek következményeként azonmód hátrányba kerültek. A második felvonás jóval szorosabban alakult, sőt, 23:20-as szabolcsi vezetésnél az egyenlítés is reálisnak tűnt, innen fordított a TF. A harmadik játszma ugyancsak végig kiélezett volt, a baj csak az, hogy a legfontosabb pillanatokban újfent a házigazda domborított, így a találkozót is lerendezte.

Folytatás immár a bujtosi csarnokban – pénteken. A második összecsapáson pedig azért küzdhet a Kőhalmi-társulat, hogy még egyszer, és tényleg utoljára pályára léphessen Budapesten.

KM-KT

Röplabda: NB I., női, az 5. helyért, 1. mérkőzés

TF-Budapest–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (19, 25, 21)

Győri út, 50 néző, v.: Halász E., Szabó Zs.

Nyíregyháza: Erdős Zs., Sikos P., Vén E., Andrejkovics, Ribeiro, Erdősné. Csere: Roma F. (liberó), Akimova. Edző: Kőhalmi Richárd.

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – A mérkőzést kevesebb hibával játszó és talán jobban akaró csapat nyerte meg.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a TF-Budapest javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!