Sport

2015.05.29. 20:00

Uszoda épült a Szamos partján

Csenger - Csengerben vadonatúj nyitott létesítményt adtak át a korábbi világbajnok Hargitay András jelenlétében.

Csenger - Csengerben vadonatúj nyitott létesítményt adtak át a korábbi világbajnok Hargitay András jelenlétében.

A Szamoson kívül húsz éve nem volt más lehetőségük a csengerieknek arra, hogy ússzanak, de pénteken átadták a régi, az enyészeté lett medence helyén épült új, 25x15,5 méteres, tehát hat sávos, 160 centis vízmélységű, nyitott uszodát és a hozzá tartozó öltözőkomplexumot.

Forján Zsolt polgármester bejelentette, hogy a beruházás bruttó 180 millió forintba került, mely teljes egészében uniós és állami finanszírozású.

– Ez csak a kezdet, hiszen hamarosan megépül a gyermek-, valamint a termálvizes medence is – folytatta a jó hírekkel a csengeri polgármester. – Bemérettük, nyolcszáz méter mélyen termálvizet találtunk, amelyet a gyógyításhoz is tudunk majd alkalmazni. Nyert pályázatunk van a fedett uszodára is, amely több mint négyszáz millió forintból valósul meg, ugyancsak pályázati pénzekből. Emellé temiszpályákat is építünk, a mostani futópályát pedig áthelyezzük az új futballpálya köré és műfüves pályánk is lesz. Vagyis igazi sportkomplexum épül ki Csengerben a városközpont rehebilitációs program keretében.

Az eseményen jelen volt Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, az ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 30-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!