Sport

2015.05.25. 19:38

Wieszt Jankó volt a frankó!

Máriapócs - A drifteseknél Szabó Szilárd végzett az élen a máriapócsi Oláh-Gumi Fesztiválon.

Máriapócs - A drifteseknél Szabó Szilárd végzett az élen a máriapócsi Oláh-Gumi Fesztiválon.

A tehchnikai ördöge már csak ilyen... A vasárnap Kiss Pál Tamásé volt, a miskolci pilóta mindkét futamát megnyerte az Oláh-Gumi Fesztiválon, a ralikrossz országos bajnokság harmadik futamán. Aztán jött a hétfő és a SupercCars kategória harmadik futamában már nem ment úgy Kiss Pálnak a máriapócsi RabócsiRingen.

A nagyobbik baj pedig a döntő elő jött ki, hiszen szervó nélkül kellett kormányonzia a Skoda Fabiát. A startot Wieszt Jankó csípte el a legjobban és már az első jobbos után biztonságos előnnyel húzott a sárga Seat. Mivel a pilóta nem hibázott, így összetettben első futamgyőzelemmel erősített meg helyét az élen.

A második helyet a címvédő Harsányi Zoltán csípte el, az „izomszervóval” kormányzó Kiss Pál Tamásnak a legutóbbi siker után most a harmadik hely jutott. Kárai Tamás egyszer megpördült a Skodával, így a győzelmi reményi ott végleg elszálltak, aztán kicsit leamortizálta a Fabiát, de a közönség nagy tapsa közepette beért a célba. A Super 1600-ban elmaradt a Mózer Attila, ifjabb Bánkúti Gábor párviadal, mivel utóbbi Peugeotja az első rajtnál beadta a kulcsot, odalett a motor. Bánkúti így csak a Suzuki kupában tudott elrajtolni, ám ott sem termett számára babér.

A Super 1600-ban egyébként Lajos Gyula, azaz Luigi aratott rajt-cél győzelmet, a vonatozásban Kovács Marcellé lett a második hely a harmadik pedig Mózer Attiláé.

A nyíregyházi fiatalok közül Vaskó Dominik (Magyar Kupa, Peugeot), és Révész Levente (Junior Kupa, Suzuki) egyaránt a hatodik helyen zárta a finálét. A tíz esztendős Levi a harmadik helyen autózott, amikor a murvás végi jobbosban meglökték az autóját, egy körrel később a sérült futóművű Suzukival a gumifalnak ment, ám visszatolatott és teljesítette a kört. A versen után nem érezte jól magát, ezért az ügyeletes orvos megvizsgálta. Szerencsére nincs semmi komolyabb baja.

Esőben is drifteltek

A ralikrosszozók egyébkét szerencséjük volt, hiszen vasárnap és hétfőn elkerülte az eső a versengésüket. Ebből a szempontból nem volt szerencséjük a driftesek, akik a hétfő délutánt zárták.

A legjobb négy pilóta már esőben és vizes aszfalton nyomta. Nem kis meglepetésre Szabó Szilárd az idegek csatájában legyőzte a bajnok Grózinger Zsoltot, a harmadik helyen Varga Attila végzett.

KM-ML


Ralikrossz, országos bajnokság

SuperCars. 1. Wieszt Jankó (Seat Leon), 2. Harsányi Zoltán (Mitsubishi Lancer), 3. Kiss Pál Tamás (Skoda Fabia), 4. Vass Zoltán (Mitsubishi Colt), 5. Hangodi Zoltán (Skoda Fabia), 6. Kárai Tamás (Skoda Fabia).

Super 1600: 1. Luigi (Skoda Fabia), 2. Kovács Marcelkl (Suzuki Swift), 3. Mózer Attila (Skoda Fabia), 4. Szijj Zsolt (Suzuki Swift), 5. Gerencsér Dávid (Suzuki Swift), Ujházi Béla (Toyota Yaris).

SuperTouring - 2000: 1. Roman Castoral (Opel Astra), 2. Csirmaz Brúnó (Honda Civic), 3. Csizmadia Gergely (Opel Astra).

SuperTouring +2000: 1. Peitler Zsolt (BMW 325), 2. Tóth Attila (BMW E36).

Magyar Kupa: 1. Stréhli Dmink (Skoda Felicia), 2. Csirmaz Brúnó (Honda Civic), 3. Lakatos Lénrád (Suzuki Swift), 4. Vágner Gábor (Suzuki Swift), 5. Albrecht Patrik (Suzuki Swift), 6. Vaskó Dominik (Peugeot 208).

Opel Astra Kupa, abszolút: 1. Szabolcs Róbert, 2. Frederic Over , 3. "Don Nitro", 4. Ilosvai Péter, 5. Kapitány Dorottya, 6. Varga Mátyás.

Suzuki Swift Kupa: 1. Majerszki Gábor, 2. Madar Tamás, 3. gerencsér Dávid, 4. Szegfű Adrienn, 5. dr. Perendy Gyula, 6. Sárközi Róbert.

Junior Kupa: 1. Harkányi Máté, 2. Széll Szabolcs, 3. Hangodi Bendegúz, 4. Fuksz Bence, 5. Takács Bence, 6. Révész Levente (mind Suzuki Swift).

Országos Amatőr Sorozat

Div I. Keleti: 1. Tárnok Sándor (Lada), 2. ifj. Béke Attila (Lada)

Div 1.Nyugati 1600: 1. Pleiveisz Tamás (Suzuki Swift), 2. Ádám László (VW Golf), 3. Miroslav Jakub (szlovák, Opel Corsa), 4. Czékmány Norbert (Suzuki Swift), 5. Lukács Péter (Honda), 6. Tomas Bagos (szlovák, Skoda Felicia).

Div II. 2000-: 1. Zentai Sándor (Ford Fiesta), 2. Berke József (Lada), 3. Szabó Dénes (VW Golf), 4. Zentai Attila (Ford Fiesta), 5. Dusan Vince (szlovák, Skoda Fabia), 6. Munkácsi Gyula (Ford Sierra)

Div 2000+: 1. Móricz József (Mitsubishi Lancer), 2. G. Nagy Zoltán (BMW), 3. Tőkés Attila (BMW), 4. Béke Attila (BMW), 5. Petró László (VW Golf), 6. Horog Imre (BMW).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!