Sport

2015.06.24. 10:42

A „sógorokat” követően új családban

Mándok - Csatasorba állított csatárok: Balás Gergő mellett Costea Petru is Ausztriából érkezik Mándokra.

Mándok - Csatasorba állított csatárok: Balás Gergő mellett Costea Petru is Ausztriából érkezik Mándokra.

Elkezdődött. No még nem a nagy nyári nekigyürkőzés, bár hamarosan eljön az idő, amit egyébiránt csaknem minden futballista a pokolba kíván. Magyarán a felkészülés – hőségben, lógó nyelvvel, a strand helyett a pályán gürcölve. Persze, kell a kondi, anélkül fabatkát sem ér az egész. De ez még odébb van.

Egyelőre a kulisszák mögött munkálkodnak az illetékesek. Miként Mándokon, ahol előbb az edzőváltás vezényelték le, majd a megyei első osztályú futballcsapat sorainak acélosításán fáradoznak. Ahogy azt már megszellőztettük, Borza László váltja az idény után elköszönt Csoma Dezsőt a kispadon, időközben pedig más fejleményekre is fény derült. Példának okául arra, hogy négy játékossal egyezségre jutott a vezetőség, akik reményeik szerint jelentős mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az előző évadban elért kilencedik hely után feljebb tornázza magát a tabellán a gárda. A friss szerzemények között a legnagyobb név talán Balás Gergő: az Ausztriából hazatérő csatár egy esztendeje előbb a Szatmár Unió, utóbb a bajnokságot nyerő Nagykálló színeiben huszonhét gólt vágott. Hasonló mutatókkal vélhetően boldogan kiegyezne a mándoki stáb is, nyilván ezért is csábítottak a kerethez. A harminchárom éves labdarúgóval érkezik Costea Petru. Ő ugyancsak megfordult több megyei együttesben, és a változatosság kedvéért a támadó is a „sógoroknál” lehúzott idényt követően csatlakozik a Borza-legénységhez.

Az „osztálytárs” Kemecsétől védőt sikerült megszerezni: Iván Zsolt személyében balhátvéddel gyarapodik a létszám. A negyedik újonc Till József, a tizenkilenc éves bal oldali középpályás eleddig a megye kettes Nyírkarász színeiben pallérozódott.

KM-KT


Három a kótaji igazság

Nem maradt feladat nélkül Csoma Dezső sem. A Mándokon két szezont lehúzott edző visszatért Kótajba, ahol korábban már eltöltött két turnust. Ugyancsak vele tart Sallai Márk, a védő a jelenleg a megyei másodosztályban szereplő csapat erőssége lehet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!