Sport

2015.06.12. 12:35

Autót vontattak, traktornehezéket tartottak a kollégisták Vasváriban

Tiszavasvári, Nyíregyháza, Záhony - A napokban Tiszavasváriban tizenharmadik alkalommal rendezték meg öt középiskolai kollégium sportolóinak részvételével a Vasvári Pál Kupát.

Tiszavasvári, Nyíregyháza, Záhony - A napokban Tiszavasváriban tizenharmadik alkalommal rendezték meg öt középiskolai kollégium sportolóinak részvételével a Vasvári Pál Kupát.

Borsod megyéből a tiszaújvárosi Eötvös József Kollégium, a Szerencsi Városi Kollégium, míg megyénkből a nyíregyházi Szent Imre Kollégium, a záhonyi Dr. Béres József Kollégium és a házigazda intézmény versenyzői vettek részt a meghívásos tornán.

Budai János helyi kollégiumvezető megnyitó szavai után a versenyzők három számban mérték össze felkészültségüket, ügyességüket a városi sportcsarnokban, illetve a mellette található szabadtéri pályákon. Minden számban szabolcsi elsőség született. Teremlabdarúgásban a Szent Imre Kollégium szerezte meg az elsőséget, míg a záhonyi diákotthon együttese a harmadik helyen végzett. A szervezők különdíjakat is odaítéltek. A gólkirályi címet a határvárosi Csépke Zoltán szerezte meg.

Az ötletgazda Kis Gyula tanár úr által vezetett érdekes és hangulatos „Kollégiumok legerősebb emberei” elnevezésű versengésben a diákok autót vontattak, súlyt löktek, medicinlabdát dobtak, abroncsot forgattak, traktornehezéket tartottak és fekvenyomásban is megmérkőztek. Csapatban a Vasvári I. sz. gárdája (Csató D., Nyitrai A.) végzett az élen a Vasvári II. (Kiss L., Steinekker J.) és a Dr. Béres József Kollégium I. sz. együttese (Berta L., Szoták Zs.) előtt. Egyéniben Nyitrai Attila, Csató Dénes, Steinekker János (valamennyien vasváriak) sorrend alakult ki.

Az első ízben meghirdetett karbirkózó versenyen Berta Levente (Záhony), Steinekker János (Vasvári) és Marosán Erik (Záhony) végzett a dobogón. A nyertesek teljesítményét kupával, éremmel és oklevéllel ismerték el a mintaszerűen megrendezett és igen hangulatos versengés házigazdái.

- Elek Zoltán - Tóth Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!